"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 11 de juliol del 2016

Panteres Negres (1966-2016). Poble armat, poble respectat???






















  1. Volem la llibertat, volem el poder de determinar el destí de la nostra comunitat negra.
  2. Volem treball per la nostra gent.
  3. Volem la fi del robatori a la nostra comunitat negra per part dels blancs.
  4. Volem habitatges decents, adaptats a l'ésser humà.
  5. Volem per a la nostra gent una educació que mostri la veritable natura d'aquesta societat americana decadent. Volem una educació que ensenyi la nostra veritable història i el nostre paper en la societat actual.
  6. Volem que totes les persones negres siguem exemptes del servei militar.
  7. Volem la fi immediata de la BRUTALITAT POLICIAL i DE L'ASSASSINAT de la gent negra.
  8. Volem la llibertat per a totes les persones negres detingudes en les presons federals, estatals, de comtats i municipals.
  9. Volem que tota la gent negra enviada a judici sigui jutjada en tribunals paritaris o de gent de la comunitat negra, com està previst en la constitució dels Estats Units.
  10. Volem terra, aliments, habitatge, educació, vestit, justícia i pau.
Micah Xavier Johnson
Després de la mort de dos afroamericans a mans de la policia a Louisiana i Minnesota, que s'afegeixen a la llarga llista de víctimes de raça negra a mans dels cossos policials, l'exmilitar Micah X. Johnson va decidir prendre's la justícia per la seva mà, literalment, i va acabar amb la vida de 5 policies a Dallas armat amb un fusell, fins que va ser reduït i executat per la pròpia policia.

Malgrat tenir el primer President afroamericà de tota la història, els EEUU tenen un greu problema de racisme no resolt. La brutalitat i la impunitat policial es perpetuen, i a alguns ciutadans negres ja no els valen les paraules commogudes i pacificadores dels representants polítics o policials. Volen justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada