"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 10 de juliol del 2017

Centenari Joan Capri: el rondinaire català per antonomàsia.


Avui es compleixen 100 anys del naixement de l'actor i humorista barceloní Joan Caprí, un dels principals referents de l'humor a la catalana: irònic, intel·ligent, autoparòdic, irreverent i aparentment innocent...

4 comentaris:

  1. Les meves tietes tenien molts discs petits, dels de 45 rpm amb els seus monòlegs. Era a principis dels 60's del segle passat. Gairebé me'ls sabia de memòria.
    Amb els anys encara es valora més tota aquella feina de normalització i recuperació de la llengua catalana, en aquells anys tan foscos, a través de l'humor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Discs de 45 rpm... hahaha, alguns lectors del bloc no deuen saber de què parles...

      Elimina
  2. Fa uns anys vaig aconseguir baixar-me bona part dels capítols de les sèries que va protagonitzar a la televisió catalana -Dr. Caparrós i Dr. Caparrós metge de poble- Si algú les hagués reeditat les hagués comprat, però com que no era possible vaig haver de tibar de la mula. Segueixo pensant que és la millor sèrie còmica que s'ha rodat mai a Ejpanyao, i el temps no l' ha tractat tant malament com a la major part de les sèries de l'època.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mica similar al que passa amb moltes sèries britàniques de l'època, que malgrat el pas del temps continuen fent gràcia.

      Elimina