"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 3 de juliol del 2017

Gran jornada castellera de la Festa Major.

3d10fm carregat (Foto: Diari Ara).





















Ahir en la jornada castellera del diumenge de Festa Major els Minyons vam tornar a demostrar el bon estat de forma en que es troba la colla, carregant d'inici un matiner 3d10fm sòlid per la base i un xic desfigurat al tronc, amb plena i buida un punt estirades, i descarregant seguidament i sense vacil·lacions els primers 2d9fm, 4d9f i pd8fm de l'any. Poca broma. Quatre estrenes en una diada de Festa Major que deixa grandíssimes sensacions del que pot tornar a ser una temporada extraordinària, i al que cal sumar el 5d9f carregat el dissabte a la Plaça Vella. Avancem.

Molt destacable també l'exhibició de la colla convidada, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, que van apostar fort per la Festa Major de Terrassa i van arrossegar a un gruix important de castellers per encarar el primer 5d9f de la temporada, que els va quedar en carregat després d'una dura batalla dels castellers del tronc. Van completar l'actuació amb el 3 i el 4 de 9 amb folre.

L'altra colla de la ciutat, va enllestir amb el 4d8, el 2d7 i el 7d7.

Com a reflexió postdiada, crec que per al bé dels castells en general, i de les colles locals en particular, en futures edicions de la Festa Major s'ha de garantir que les colles convidades vinguin amb ànims de col·laborar desacomplexadament a les pinyes (de les dues colles). A les colles que no ho facin se les ha de vetar directament, al meu parer. A Terrassa, per Festa Major, hem de valorar i promoure la col·laboració entre colles.

7 comentaris:

  1. No van col·laborar els teus amics de la Xove? I vosaltres amb ells? Pregunto, eh? Que jo em trobava de viatge i no ho sé, i menys amb els colors de les camises.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un 2% del que van venir... Els nostres no et sé dir del cert. Segurament poquets pel que hauríem de ser. Un handicap és lo d'haver d'entrar al pati de l'Ajuntament a muntar folre i manilles. No ens permet viure/ajudar la resta de colles. A banda dels minyons que no haurien d'entrar però hi entren igualment...

      Elimina
  2. Mmm... com que del gran moment de forma que passeu poca cosa més es pot dir, m'encurioseix això que dius al final. Desconec el tracte que teniu les dues colles de la ciutat, no sé si us porteu bé i us ajudeu. Però parles de les convidades, i això afecta directament e la Colla Jove, és clar. Com a colla de la ZT, no té per costum ajudar a les altres colles mentre estan en ZT. Però quan surten a ZNT sí que he vist que ajuden aquestes colles. La mena de competència que viuen ells no és com la que tenim a ZNT, en la que ens ajudem pel bé de tots, dels castells i de la seguretat. No sé si realment parles de la Jove, o en realitat l'estaves posant d'exemple, però el que sí que he observat alguns cops és el que comentava, a ZT no s'ajuden, però quan surten sí. O potser senzillament no ho fan quan tenen davant una altra colla gegant com els Minyons, perquè la competició la porten dins.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada any per la FM convida una colla local. Aquest any convidaven els Castellers... Això que comentes que la CJXT col·labora a les pinyes quan surt de la ZT no és del tot cert. Depèn en gran mesura de l'estratègia i del tipus de diada. I de l'estat d'ànim del dia...

      Elimina
    2. Llavors deu ser que ajuden quan la diada no és de primer nivell, o quan les altres colles participants no els poden fer ombra. Però em referia a totes en general de la ZT... les de Valls molt en concret.

      Elimina
  3. Les colles de Valls sempre han col·laborat a les pinyes quan han actuat a Terrassa.

    ResponElimina