"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 30 de desembre del 2017

Dia 4 Rep. Dominicana: La Romana - Boca Chica

Plaza Duarte a La Romana

























Avui he marxat de La Romana direcció Boca Chica, una ciutat d'uns 70.000 habitants popular per tenir la platja banyable més propera a la capital. Així doncs, és un lloc de peregrinatge habitual dels habitants de la capital quan tenen vacances o en dies festius, ja que ho tenen a una mitja hora.

Pel que m'ha explicat el propietari alemany-cubà de l'hotel on he parat, aquesta ciutat va ser la primera on es va construir un gran hotel turístic a l'illa, un ja llunya 1956 crec recordar... El propi president del país de l'època va ser el percussor d'aquesta font d'ingressos per al país, que rep uns 6 M de turistes a l'any. El nombre de ressorts ha anat augmentant any a any per tota l'illa, i creu l'alemany que la bombolla turística petarà tard o d'hora.

Un altre dels inconvenients del turisme de masses és l'aparició quasi irremeiable de buscavides locals que volen fer negoci a costa dels turistes. Avui me n'he trobat a dos que volien pagar-se la festa a costa meva, tot i que han anat a topar amb un gat vell. Només arribar a la platja de Boca Chica ja m'han entrat amb la vella tàctica de preguntar la procedència i començar a explicar els seus lligams amb el país. Que si la família a Madrid, un amic a Barcelona... i així et van portant al xiringuito on tenen comissió perquè vagis a fer despesa. I un cop assegut s'han assegut amb mi i anar donant "palique", fins que han vist que no estava gaire per la tasca de convidar-los a uns rons amb cola com volien i s'ha acabat la conversa i l'amistat.

En aquesta ciutat has d'anar amb compte amb els preus, perquè et carreguen dues taxes, l'ITBI i la de llei, que t'encareixen el que consumeixis un 28% més del preu estipulat. Poca broma... Ara, a les cartes i menús els preus estan sense aquest càrrec i has de llegir la lletra petita per adonar-te'n.

La platja de Boca Chica és molt popular i gens glamourosa. Molts locals barrejats amb turistes, i molts bars i restaurants a peu de platja, massa a prop i tot. Buscavides de tota mena que passegen per la sorra intentant vendre't alguna artesania, menjar, o et volen fer un massatge o cantar-te una cançó.
 
Església de La Romana.


Estelada al balcó d'un negoci de Boca Chica.







Platja de Boca Chica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada