"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 17 de desembre del 2017

El món casteller unit per la llibertat dels presos polítics catalans.

4d7 intercasteller a la Plaça de la Vila de Vilafranca.



























Aquest migdia, la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès s'ha omplert de camises de diverses colles castelleres del país per a la realització d'un acte per reclamar l'alliberament dels presos polítics catalans empresonats per l'estat espanyol a Madrid. Centenars de castellers ens hem barrejat per a composar quatre pilars de 4, i un 4d7. Tot assajat minuts abans a la plaça de l'església de Santa Maria.

Avui, després de més de 25 anys fent castells a la Plaça de la Vila de Vilafranca cada 30 d'agost per Sant Fèlix, he tingut l'honor de fer un castell al tronc. M'ha tocat representar als Minyons al tronc d'un 4d7 intercasteller, al pis de terços, amb un segon dels verds i una quarta de la Vella com a companys de pis (malauradament no recordo de quina colla era el baix). Feia 12 anys que no pujava al tronc d'un castell (la darrera vegada va ser a Edimburg amb motiu del festival cultural Hogmanay al desembre del 2005), i ha estat molt emocionant reviure la sensació d'estar allà dalt.

En acabada l'exhibició hem cantat "Els Segadors" amb l'acompanyament d'un grup de grallers. Per tancar la jornada, un bon grapat de castellers hem anat a donar un cop de mà al CDR de Vilafranca en la gravació d'un vídeo de temàtica castellera a la Plaça de la Sardana.




4 comentaris:

  1. Amunt Minyons!!
    Amunt Castellers de tots els Països Catalans!!

    ResponElimina
  2. Enhorabona per haver pujat a un castell per la història. Segur que ho recordaràs sempre. Molt gran aquesta iniciativa, avui no era dia de rivalitats, sinó de sumar tots junts. Ho demostra la teva rengla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí. Poc sovint es poden veure aquest tipus de castells de germanor. Personalment tindré un gran record de per vida.

      Elimina