"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 16 d’abril del 2018

75 anys del descobriment dels efectes psicodèlics del LSD.

Albert Hofmann




























Tal dia com avui de l'any 1943, el químic Albert Hofman, descobria accidentalment els efectes psicodèlics de la Dietilamida de l'Àcid Lisèrgic (LSD), al entrar en contacte amb la seva pell a través de les puntes dels seus dits. Diuen que el "viatge" li va durar diverses hores.

Si bé en uns inicis l'LSD es feia servir per a tractar a pacients alcohòlics i amb altres finalitats mèdiques, a poc a poc es va anar escampant el seu ús recreatiu, i malgrat la il·legalització als EEUU l'any 1966, el seu consum va créixer notablement en l'època dels hippies. 

Personalitats com Steve Jobs (Apple), Bill Gates (Microsoft), Andy Wharhol (artista), Jim Morrison (The Doors), Syd Barret (Pink Floyd), Aldous Huxley (escriptor), van consumir aquesta substància amb assiduïtat, ja sigui com a entreteniment o bé com a estimulant per a la creació.

És potser la substància que més altera la percepció de les coses, i ha servit de font de creació/inspiració de molts artistes de diferents branques. Tot i que els efectes nocius de la substància no afecten per igual a tots els consumidors, el cert és que no són pocs els què han patit un "mal viatge" consumint aquesta droga degut al seu nivell d'afectació del cervell.

Així que aneu amb compte. 

Per cert, que el bo de l'Albert Hofmann, el seu descobridor, va arribar fins als 102 anys!!


4 comentaris: