"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 15 de maig del 2018

Quim Torra: 131è President de la Generalitat.



























Ahir, el Parlament de Catalunya va investir, en segona votació i per majoria simple, com a 131è President de la Generalitat a Joaquim Torra i Pla, advocat i editor nascut a Blanes fa 55 anys. El selvatenc substitueix així a l'anterior President, Puigdemont, que no ha pogut ser investit per la seva condició de refugiat i el veto de l'estat espanyol. Tanmateix, el primer que ha fet el nou President per estrenar-se en el càrrec, ha estat viatjar fins a Berlin per a trobar-se amb el President legítim a l'exili.

El nou President, membre de la formació Junts per Catalunya ha estat força criticat per les forces unionistes per alguns escrits i piulades del passat on li retreuen que un suposat supremacisme i un nacionalisme radical excloent. Força exagerats i trets de context. El què és innegable és que entre els espanyols abunden els catalanòfobs i els que voldrien eliminar la nació, la llengua i la cultura catalana.

Esperem que el senyor Torra tingui més fortuna que el seu predecessor Puigdemont, tot i que tenint en compte les primeres reaccions dels polítics espanyols i també dels catalans espanyolistes, la cosa no pinta gens bé. D'entrada ja va mostrar quin és el seu tarannà, citant a un dels seus referents polítics, Carrasco i Formiguera, acabant el seu discurs com a nou President amb un "Visca Catalunya Lliure".

2 comentaris:

  1. Abans de ser investit ja l'estaven amenaçant. Ja sabem com anirà la cosa si no fem un cop de cap, o ens ajuden a fer-lo. L'Estat posa tota la maquinària a treballar, i en el cas de Torra, de moment és mediàtica amb una campanya de desprestigi brutal. Però com no s'ha d'estar contra aquest Estat? De vegades confonem i diem 'Espanya això, i tal altra cosa...'. Però en realitat volem dir els poders d'aquest Estat corrupte i corruptor. No li auguro massa temps en el càrrec, però el temps que hi sigui, que faci bona feina cap a la República. Si ho fa ens tindrà al costat pel que calgui.

    ResponElimina
  2. No és que no li concedeixin ni els 100 dies de gràcia. Els enemics de Catalunya no li concedeixen ni 100 segons.

    ResponElimina