"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 19 de juliol del 2018

Enfrontaments a Masaya (Nicaragua) entre forces rebels i forces governamentals.

Resistents a Masaya.
























Aquests dies està havent una greu crisi a Nicaragua i les forces opositores al govern de Daniel Ortega s'han revoltat contra el que ells consideren un govern corrupte i tirà. A Masaya especialment, els enfrontaments dels rebels contra les forces de seguretat del govern han estat intensos i han deixat algunes víctimes.

Al juliol del 2014 vaig viatjar a Nicaragua i vaig passar uns dies en aquesta bonica localitat ara sublevada. Us deixo les entrades que vaig fer aleshores perquè veieu la diferència amb la situació actual:

https://ristorondinaire.blogspot.com/2014/07/el-temazo-del-dimecres-carlos-mejia.html

https://ristorondinaire.blogspot.com/2014/07/dia-3-masaya.html

https://ristorondinaire.blogspot.com/2014/07/dia-4-masaya-granada-los-sandinistas.html




2 comentaris:

  1. Fa molta pena veure l'intransigència del Daniel Ortega envers els seus opositors. A finals de la dècada dels 70 del segle passat l'admiràvem quan els sandinistes comandats per ell, va fer fora la dictadura dels Somoza.
    La caricatura del general Tapioca dels llibres del Tintín es repeteix.

    ResponElimina
  2. Doncs sí Xavier. Qui ho hagués dit fa 40 anys que aquells revolucionaris antidictadura es convertirien en els nous tirans... quan vaig ser a Nicaragua ja vaig poder escoltar a alguns opositors que es queixaven del nepotisme de l'Ortega i la dona, i de la corrupció generalitzada. No dic que no hagin fet coses bones, però aquesta manera de tractar al poble... trist. I t'asseguro que els opositors no eren pas gent de classe alta o de dretes.

    ResponElimina