"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 23 d’agost del 2018

Colòmbia dia 24: Pereira (Marsella, Salento, Valle del Cocora, Santa Rosa).


La darrera part de la meva ruta per Colòmbia m'ha dut fins a Pereira, la capital de l'"eje cafetero", al departament de Risaralda, una ciutat de prop d'un milió d'habitants, tot i que comparat amb Medellín o Bogotà hom té la sensació de trobar-se a un poble.

La ciutat en si no té grans atractius, però té unes quantes zones d'interès pels voltants, i pels amants del cafè i la seva cultura, una amplia oferta de finques cafeteres on poder comprovar tot el procés del cafè, des de la planta a la producció i la degustació.

També hi ha uns quants pobles amb encant pels voltants, i el parc nacional de Los Nevados, amb el valle de Cocora on es poden contemplar les palmeres més gegants del món. Un espectacle únic que a més destaca per la verdor de la zona. És un dels punts més turístics de la zona, tot i que el nombre de turistes que s'endinsen en el parc natural encara no arriba als nivells d'altres parcs interessants arreu del món.

A la zona també hi ha un parell de centres termals naturals, amb aigua alcalinitzada que brolla de l'interior de la terra. A diferència de l'aigua d'origen volcànic aquesta té menys sofre i més minerals i diuen que és més beneficiosa per a l'organisme... El cert és que el lloc on hem anat, proper a la localitat de Santa Rosa, era molt bonic i estava envoltat d'uns paisatges espectaculars, amb uns salts d'aigua inclosos. Allà he passat el dia amb el Bru, relaxadament i alegre.

A banda de les excursions, a Pereira hem pogut gaudir d'alguns actes de la Feria de la Cosecha que se celebrava aquests dies. Hem anat a veure danses tradicionals, teatre, concerts i alguna cosa més, que ha servit per mantenir-nos entretinguts. No van faltar els trobadors amb els seus tradicionals campionats.

Aquí hem coincidit amb la Gemma Beltran, també de Terrassa, que també ha estat viatjant pel país, i que va marxar un dia abans que nosaltres direcció a Bogotà, el seu darrer destí abans de tornar cap a casa. Crec que vam formar un bon trio. Tots tres caps o excaps de cau i esplai.


Pati interior de la casa de cultura de Marsella.

Un ocell no identificat al jardí botànic de Marsella.

Amb el Bru i la Gemma al peu de la Finca La Montaña a 2.860 metres, al valle de Cocora.

Vista del palmeral al valle de Cocora. Parque de Los Nevados.





Vista de les termes de Santa Rosa.


Tradicional "bandeja paisa", amb ou, salsitxa, bacon, plàtan fregit, arròs, frijoles, arepa i alvocat.

2 comentaris:

  1. Bons paisatges i companyia.
    Aquest plat de frijoles amb guarnició deu ser plat únic... I per tot el dia!!

    ResponElimina