"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 31 d’agost del 2018

Un Sant Fèlix discret.

9d8 com a tercer castell a la diada de Sant Fèlix d'ahir. (Foto: MInyons)


Ahir els Minyons de Terrassa vam tornar a participar a la diada castellera de Sant Fèlix, una de les cites més esperades de la temporada per al món casteller, i per als minyons en particular. Són més de trenta participacions al llarg de la nostra història i per a la gran majoria dels minyons suposa un punt d'inflexió en la temporada i un repte majúscul de demostrar a tot el món casteller de quina pasta estem fets els castellers d'aquesta colla.

Enguany el cartell de castells programats no era potser tan engrescador com en anys anteriors (2d8, 2d9fm, 9d8, pd7f), però per a molts minyons suposava un pas endavant en un any irregular marcat per les nombroses baixes de castellers del tronc, i les dificultats per arrossegar a gent. S'ha de reconèixer que tots teníem moltes esperances posades en el castell net, que havíem intentat en dues ocasions sense fortuna: Girona 2015, i Diada 2016. Tanmateix, després dels assaigs molts pensàvem que aquest cop el castell tenia més possibilitats. Tot i que Sant Fèlix no perdona. Sortir d'aquest castell obrint plaça era una aposta de màxims, i tanmateix, ahir va sortir creu. No es va arribar a col·locar el aixecador, molt lluny de l'expectativa, i això vol dir que caldrà analitzar els motius del no assoliment i cercar solucions. Potser aquest castell s'ha d'estrenar en alguna plaça amb poca pressió perquè sabem que és un castell que no perdona, on la part mental és el 70% de la clau de l'èxit.

Després de l'intent infructuós de 2d8, vam remuntar la diada carregant el 2d9fm, totalment inesperat, ja que creiem que a la tercera aquesta temporada tocava descarregar-lo, i de fet, el folre i les manilles eren una autèntica pedra. La sortida un punt accelerada i lletja de la canalla va acabar desestabilitzant el castell i fent que aquest caigués. Per sort, ningú lesionat i podem acabar amb un 4d9f, i el 9d8, més el pilar de 6 de comiat.

A partir d'ara cal treballar per apujar el llistó d'aquí a final de temporada. Veig més que viable descarregar el 2d8, i tenim a tocar el 3d9fp. Al 3d10fm comencem a veure-li possibilitats i el pilar de 8 és qüestió de fer algun canvi per dalt per alleugerir-lo i poder acabar la temporada portant-lo a plaça.

7 comentaris:

  1. Un altre dia serà. Ja voldrien moltes colles plorar amb els ulls dels Minyons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehe, cert Xavier.
      Hi ha més jornades castelleres que llonganisses...

      Elimina
  2. D'acord, però a més de tots aquests castells que dius no hauríem d'oblidar el 5 (el 5x8 em refereixo). No podem seguir sense 5, és un castell que dóna molt joc i la colla el necessita. S'ha d'apostar per un tronc i començar a treballar-lo amb intensitat des del proper assaig.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que no deuen trobar les peces adequades. Sinó no s'entén.

      Elimina
  3. Per la majoria de colles sortir de plaça amb 2d9fmc, 4d9f, 9d8 i p6 seria una diada història sense precedents. Però és cert que per les colles que van a Sant Fèlix és un registre just que no garanteix la participació en properes edicions. Pel que dius, teniu castells en cartera que posaran a Minyons altre cop al lloc que els pertoca, especialment si us acaba sortint el 2d8sf, que penso que mereixeu i que pot ser un punt d'inflexió real per la colla, un salt endavant i el principi d'una nova època d'aquelles en les que Minyons estan a l'avantguarda. Però tinc un dubte sobre l'alineació que feu servir actualment, potser algun dia tindré oportunitat de comentar-t'ho en directe. De totes maneres, desitjo que l'aconseguiu, i que torneu a clavar castells de 10, ja que com a bon pinyaire que sóc, m'agraden més els castells de grans pinyes que els nets.

    Per cert, suposo que les baixes de tronc que teniu deixen fora de l'equació el 5d9f, oi? Una llàstima, aquest és dels meus preferits, en part és per això que els últims anys la Jove de Tarragona s'està guanyant la meva simpatia. Això, i perquè a la que comencin a fer castells de 10 regularment faran molta por, hahaha.

    ResponElimina
  4. Xexu, jo també prefereixo els castells amb folre i manilles que els nets.

    Per altra banda, jo també crec que el nostre 2d8 és millorable. Si més no, el compares amb altres colles i te n'adones que falta xixa a nivell de terços i quarts fins i tot. Tanmateix, si l'hem pogut descarregar així a la xarxa, no entenc perquè no l'hem de poder descarregar a plaça...

    Estic amb tu que el 5d9f és un castellàs que no pots perdre, i fa dies que no li treiem la pols. En part per les baixes com comentava. Tanmateix, darrerament s'ha abandonat excessivament i caldria fer algunes provetes de cara al futur com a mínim.

    Estic convençut que millorarem el nivell d'aquí a final de temporada.

    ResponElimina
  5. En els castells el cap i la mentalitat és molt determinant en assolir, o o , els objectius marcats. Una mica més de mala llet i concentració i segur que assolireu tot allò que us plantegueu ��

    ResponElimina