"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 19 de desembre del 2018

El "temazo" del dimecres. Los Chichos - "El Vaquilla".


Avui fa 15 anys que va morir Juan José Moreno Cuenca "El Vaquilla", un dels delinqüents més populars a la Catalunya dels 70's i 80's. Nascut a Sant Adrià del Bessos, la seva vida va estar força predestinada dels de bon principi, ja que va néixer entre els barrots d'una presó on era reclosa la seva mare.

L'any 1985, el grup Los Chichos va composar la musica per a la pel·lícula "Yo el Vaquilla", i també es va editar el disc de la banda sonora de títol homònim. Aquell mateix any presentaven en directe el tema dedicat a El Vaquilla al programa La Tarde de TVE.

Jo que sóc nascut al 75, i criat en un barri amb molta immigració de Terrassa, he tingut les meves aproximacions al món dels quinquis (quillos, calorros), tot i que sempre em va fer molt de respecte. I he de reconèixer que tinc el meu punt quinqui pel que fa als gustos musicals. Haha.

2 comentaris:

  1. Em va fer mal veure a la tv la imatge d'un policia (aleshores anaven de marró i en l'argot els deien "monos") trepitjant-li el cap al Vaquilla un cop ja el tenien immobilitzat a terra. Enfront del Clínic, a la cruïlla de Còrsega amb Villarroel, jo treballava molt a prop i en plegar ja se l'havien endut.

    ResponElimina
  2. També recordo l'escena. No sé si l'he vist en format televisiu o en foto, però el recordo estirat a terra i cridant l'atenció del càmera.

    ResponElimina