"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 13 de desembre del 2018

Un polític amb majúscules: Jon Iñarritu (EH Bildu).


Com m'agrada escoltar, o llegir, al senador basc Jon Iñarritu! La seva capacitat d'oratòria i el seu domini de la dialèctica fan que deixi en evidència a qualsevol pelacanyes dels partits constitucionalistes. La seva estètica no encaixa gaire amb les idees del partit que representa, els abertzales bascos, però les seves paraules actuen com un punyal ben esmolat contra els discursos de l'odi, el supremacisme, i l'ultranacionalisme espanyol a Madrid. Boníssim.

En aquest vídeo se'l veu contrarestant els atacs dels senadors ultres del PP i C's a la seu del senat. Amb dos collons! Bravo Jon! Un dels nostres.

4 comentaris:

  1. Hi ha un abisme entre el senador Iñarritu i els senadors del PP. A banda de que Jon és un bon orador, els altres (ppresident inclòs) són molt maleducats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això darrer és força evident. Una colla de maleducats aquests espanyolistes de dretes (i incloc als de C's, que han dut l'estil barroer i maleducat al Parlament de Catalunya).

      Elimina
  2. N'he sentit a parlar molt de l'Iñarritu, és un d'aquests ídols que ens creem els catalans, que ens som experts, rotllo Talegón, que és una tia que, en definitiva, només mira per ella i les seves coses, però que li hem donat una visibilitat brutal. No dic que aquest home no sigui bon polític, i per ser-ho millor que els del PP no cal gaire, tot i que en el vídeo rufianeja una mica. Potser cal això, perquè aquesta gent no entenen altres formes. Però bé, com dic, una mica recelós de tots els ídols que ens estem creant. La conclusió que en trec és que els catalans, els independentistes almenys, estem molt mancats d'afecte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo diferencio entre una Talegon que s'ha convertit en una "media star" i va de programa en programa, a un representant polític d'un partit seriós com EH Bildu. I les formes de Jon Iñarritu són educades, tot i que els feixistes del PP o C's es crispin. Però també m'agrada pel fet que defensi la causa catalana tot i que no sigui la seva.

      Elimina