"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 8 d’octubre del 2018

Al feixisme no se'l convenç, se'l combat.

Foto: El País.






















El partit d'ultradreta i neofeixista VOX va aplegar ahir diumenge prop de 10.000 simpatitzants en un acte polític al Palau de Vistalegre de Madrid. El seu discurs populista, espanyolista, antiindependentista, antifeminista i racista, té molts adeptes, més dels que molts es pensaven. I ho comprovarem en els propers comicis en què es presentin. Molt probablement pujaran a costa de C's i PP principalment, tot i que també restaran alguns vots al PSOE i algun altre, que compten entre els seu electorat amb un bon nombre d'ultradretans i ultraespanyolistes.

En els darrers temps, aquest partit s'ha convertit en el flagell de l'independentisme a base de denúncies i querelles a tort i a dret. Amb l'inestimable col·laboració necessària dels grans capitals espanyols que els financen des de l'ombra per poder tirar endavant la via judicial, que fins a dia d'avui s'ha dedicat a donar la raó a aquests radicals demofòbics i a les seves tesis.

I mentrestant, les esquerres espanyoles callen i es limiten a contemplar l'ascens d'aquest monstre perillós que és el feixisme. Com que (de moment) només afecta als independentistes, no els molesta. Contra l'independetisme tot s'hi val... M'agradarà veure quan es giri també en contra seva com reaccionaran i què diran. Potser aleshores ja serà massa tard per aturar-ho...

6 comentaris:

  1. Diumenge vèiem al TN el Salvador Illa del PSC i l'Albiol del PP junts a l'acte de Societat (in)civil Castellana.
    Anava a dir que són com carn i ungla, però tractant-se de qui es tracta, hi ha una versió més popular i escatològica que ho defineix millo (millor) Son com cul i merda.

    ResponElimina
  2. Efectivament Xavier. Quina vergonya veure les restes del PSC de la mà dels feixistes i racistes. Si Pallach aixequés el cap...!

    ResponElimina
  3. Diuen els sociòlegs que per dinàmica històrica toca pujada de la ultradreta i a fe que no s'estan equivocant. Europa és tot un poema i Espanya no podia ser menys. Si ja hi ha una majoria de dreta dura que mana des de fa temps, què ens podíem esperar? La confirmació que és una única bèstia amb molts caps me la va donar Aznar ahir en unes declaracions. Ell les feia per atacar la gestió de Rajoy i comentava que quan ell manava va deixar un espai electoral unit i cohesionat, mentre que a Rajoy se li ha dividit la cosa entre PP, Cs i VOX. Per tant reconeix que almenys una part de l'electorat d'aquest espai polític que comandava era d'ultradreta Recordo haver-li sentit algun cop que eren un partit de centre... Quin fàstic tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'ultradreta espanyola havia estat força callada fins que els catalans hem alçat la veu. Mentre tot anava pel camí que Framco havia traçat no hi havia cap problema, però quan la cosa s'ha torçat, han sortit de sota les pedres. No són demòcrates i no accepten la democràcia si això significa que els catalans poguem decidir separar-nos d'Espanya. La unitat de la nació espanyola està per sobre dels drets individuals i de la democràcia.

      Elimina
  4. A qui roben vots aquests son a Ciutadans i PP, son realment ells el preocupats pel seu ascens.

    ResponElimina
  5. Però si creixen políticament, també creixerà la seva acció als carrers, i ja sabem com actuen aquesta banda de bàrbars...

    ResponElimina