"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 15 de març del 2019

Les Luthiers a Catalunya.


Aquests dies estan actuant per Catalunya (BCN, Sant Cugat, Granollers, i Manresa) la companyia argentina Les Luthiers, amb més de 50 anys d'experiència, presentant l'espectacle "Viejos hazmerreíres. Antología.", una antologia dels seus espectacles més aclamats.

Ahir es presentaven a l'Auditori de Sant Cugat amb l'aforament ple, i no vaig perdre l'oportunitat de tornar-los a veure en directe. Els havia vist un parell d'ocasions a Barcelona, i aquest cop vaig trobar una localitat moderadament cara, amb l'avantatge de poder anar amb la moto tranquil·lament fins a la localitat veïna.

En aquesta gira, Les Luthiers, mantenen a tres dels seus cinc actors emblemàtics: Carlos López Puccio (al teclat en el vídeo), Jorge Marona (el del baix), i Marcos Mundstock (locutor de ràdio), malgrat aquest darrer no va poder fer l'espectacle, ni la gira, per motius de salut. Els altres dos membres històrics de la companyia eren Daniel Rabinovich (mort l'any 2015) i Carlos Núñez (que va deixar la companyia el 2017 després de 50 anys en actiu).

L'espectacle dura al voltant de dues hores i s'hi intercalen textos hilarants, amb humor absurd, bromes lingüístiques, i molta música. I un dels trets identificatius de la companyia, l'aparició d'instruments inventats de tota mena.

Formació actual de Les Luthiers.

2 comentaris: