"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 12 de març del 2019

L'I-CSC (Intersindical) entra amb força a l'ensenyament públic.


Avui s'han celebrat les eleccions sindicals de personal docent no universitari, on hi havia més de 80.000 mestres cridats a les urnes. L'I-CSC ha presentat llistes a 7 de les 10 demarcacions, i ha aconseguit 47 delegats/des, situant-se com a tercera força sindical darrera de la USTEC (162) i CCOO (58). Un gran resultat tenint en compte que fins avui l'Intersindical no tenia cap representant. I cal tenir en compte que és molt més difícil fer campanya pels centres quan no tens delegats sindicals ni a penes contactes. Segur que d'aquí a 4 anys, encara es pot créixer més. També val a dir, que el sindicat majoritari, la USTEC, ho ha fet molt bé aquests anys de lluites i reivindicacions, i també s'ha mullat en temes com els drets nacionals, per la llibertat d'expressió, per la llibertat dels presos polítics, etc., etc.

També cal destacar la caiguda en picat dels sindicats d'obediència espanyola i de trajectòria clientelista amb les diverses administracions. Afortunadament, això a casa nostra es paga, i com a mostra un botó.

2 comentaris:

  1. Tot just comença a ser coneguda. A la meva escola hi havia un bon grapat de mestres independentistes que no en sabien a penes res... I encara estem lluny del suport que tenen els sindicats nacionals del País Basc i Galícia.

    ResponElimina