"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 12 d’abril del 2019

La foto de l'any.

Foto: Johm Moore.





















Del 27 d'abril al 26 de maig el CCCB tornarà a mostrar l'exposició del World Press Photo, amb les fotografies guanyadores d'aquest prestigiós concurs internacional de fotoperiodisme. Són un total de 134 fotografies d'entre les prop de 80.000 presentades a concurs. Una bona oportunitat de veure algunes de les coses què passen pel món i que gràcies als fotoperiodistes arribem (amb una mica de sort) a conèixer.

La foto guanyadora, que teniu aquí dalt, mostra una escena d'una identificació a una ciutadana immigrant als EEUU en presència desconsolada de la seva filla. L'administració de Donald Trump ha endurit les lleis d'immigració arribant a separar els fills petits dels seus pares.

3 comentaris:

  1. Un premi merescut. Malauradament la fotografia és molt trista, però serveix per denunciar el totalitarisme i el racisme.

    ResponElimina
  2. Espectacular foto que ja va córrer molt el seu dia, sense veure les altres, dir que és mereixedora de premi. Sempre que puc vaig a veure aquesta exposició, algunes de les imatges són del tot inversemblants per allò que mostren.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com es sol dir habitualment, per desgràcia, la realitat supera la ficció.

      Elimina