"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 31 d’agost del 2019

Sant Fèlix "extraordinari"...







Ahir es va celebrar a Vilafranca del Penedès la tradicional diada de Sant Fèlix. Enguany els Minyons no hi erem convidats, així que vaig tenir l'oportunitat de veure la diada còmodament des del sofà, rodejat d'amics castellers tot esmorzant fort i, fins i tot, dinant. La diada es va allargar pràcticament 5 hores, de 12 a 17.

A banda dels grans castells les quatre colles protagonistes van oferir-nos, volia destacar un fet que mai fins ara, personalment, havia vist en una plaça. A la tercera ronda, les quatre colles van realitzar intents desmuntats dels seus respectius castells. Començant per la Jove de Tarragona, que va desmuntar el 3d10fm quan entraven els dosos, seguint per la Colla Vella i el seu intent desmuntat de 5d9f entrant aixecadors, la Joves de Valls i el seu intent desmuntat de 3d9 (l'únic dels castells inèdits intentats en la jornada), i per tancar la inèdita ronda, l'intent desmuntat de 4d9 dels Castellers de Vilafranca. Diria que en tots els casos va ser la canalla la que va tirar avall, però no s'estic del tot segur. També podria ser que en algun dels castells el cap de colla cridés que avall... En tot cas, una nova dada per a la història d'aquesta diada.

3 comentaris:

  1. Esmorzar i dinar mentre es miren castells: ous ferrats amb folre i manilles i 2d8 vi amb agulla.

    ResponElimina
  2. Vaig seguir-lo una estona des de la feina i després per twitter. Sí que va semblar que el nivell de les colles estava un pèl per sota del que volien fer veure amb el programa que portaven, cap d'aquests castells no devia estar prou ben assajat. Tots ells són d'extrema dificultat, això sí. I a més, l'onada de por, o de respecte, passa de canalla en canalla, veure que els veïns es fan enrere no ajuda a la confiança de la pròpia canalla. Tot i així, es van fer altres castells espectaculars i la canalla va estar ben a l'alçada, no es pot negar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sens dubte, cal molt valor per pujar dalt dels castells. Suposo que la canalla és conscient de a quin castell puja i quines són les probabilitats d'èxit, o si més no com ha anat a l'assaig...
      Més enllà de l'anècdota cal destacar els grans castells que es van poder veure, en prop de 5 hores de diada.

      Elimina