"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 1 d’octubre del 2019

1-O, ni oblit ni perdó!!



























Avui es compleixen dos anys dels fets de l'1 d'octubre del 2017, quan els catalans vam organitzar un referèndum d'independència de Catalunya tot i la violència desproporcionada exercida per les forces de repressió espanyoles (uns 8.000 "piolins" entre Guàrdia Civil i Policia Nacional) contra votants, i defensors d'urnes i paperetes. Aquell dia, tot i els milers de votants ferits, vam guanyar l'estat espanyol que va ser humiliat per un poble unit, solidari i valent, que va tirar endavant un referèndum tot i les amenaces i la violència d'un estat espanyol frustrat, enrabiat i venjatiu.

D'aleshores ençà, ells han continuat la seva croada repressiva, amb empresonaments preventius, detencions selectives, difamacions i calúmnies a tort i a dret, etc., etc. Nosaltres no hem sabut canalitzar tota aquella energia col·lectiva de l'1-O i ho hem deixat tot en mans dels nostres representants polítics que no han estat a l'alçada. Potser és el moment de tornar a prendre els carrers i a portar la iniciativa. Sols el poble salva el poble!


4 comentaris:

  1. Respostes
    1. A veure si les podem fer una mica més amples les passes... :-)

      Elimina
  2. Vaig tard i ara ja fa dos anys del dia que més unitat hi va ver a la nostra terra, en el que fins i tot gent que no s'havia involucrat en el primer d'octubre van sortir al carrer per denunciar la repressió de l'Estat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com van poder els polítics deixar perdre aquell nivell de mobilització i d'unitat...?

      Elimina