"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 8 de novembre del 2019

10N, Serem ingovernables!!

4 dels candidats de la CUP al congrés dels diputats de Madrid.





















Mai he militat a cap partit polític, tot i que el meu pare va militar molts anys al PSC i també al sindicat UGT. Avui dia estic afiliat a l'I-CSC, sóc soci d'Omnium, i dels Minyons, i si algun dia acabo afiliant-me a algun partit, suposo que serà a la CUP. Des de la primera vegada que van presentar llista a Terrassa, a les eleccions municipals del 2003 on van treure 418 vots (0'53%), ja els vaig votar, i ho he continuat fent sempre que he pogut, que no ha estat a totes les comptesses electorals ja que no havien fet mai candidatures a les espanyoles ni a les europees. 

A les eleccions espanyoles d'aquest diumenge 10N serà la primera vegada que la CUP presentarà una candidatura per tenir representació pròpia al congrés dels diputats de Madrid i, evidentment, el meu vot només pot anar per a aquesta llista que aglutina diferents moviments i sensibilitats independentistes d'esquerres (Endavant, Poble Lliure, Maulets, Arran, MDT...). L'únic partit independentista i nítidament d'esquerres que es presenta. Competirà pel vot independentista amb JxCat i ERC, tot i que tant un com l'altre són prou a la dreta de la CUP.

És evident que no hi ha partits perfectes, ni tots els polítics són tan honestos com voldríem, però si hi ha algun partit que es caracteritzi per la seva transparència i el seu funcionament democràtic, aquest és la CUP. A banda de ser un partit que intenta convèncer els votants amb un ideari clar i contundent de justícia social i emancipació nacional, i no a través d'eslògans buits, imatge pública, o màrqueting al cap i a la fi, ni l'aparició estel·lar de líders suprems sense els quals sembla com si els partits no poguessin sobreviure. Les persones passen, els principis cal mantenir-los.

3 comentaris:

  1. No tinc ganes de discutir-me amb tu sobre proclames buides, però tot just la CUP comença ara que seguir encaparrant-se amb allò que no va passar no serveix de res, cal avançar. Han fet un bon resultat, que no serveix per a res al Congrés, està clar, però la seva presència allà m'agrada. És un escenari més on seguir treballant per la República. Això sí, espero que ho facin amb cap. L'estètica de vegades els perd, i la política de vegades vol deixar l'estètica a banda i ser pràctic.

    Veus, he dit que no em volia discutir amb tu i mira...

    ResponElimina
  2. Xexu, la CUP té l'avantatge de ser un partit de partits amb llarga tradició assembleària i gens personalista, a diferència de la resta de partits. Els representants de la CUP són la veu de les seves bases i agrupacions territorials i, al contrari dels partits amb forts lideratges, el missatge del partit no el creen les cúpules, si no les bases. Estic convençut que els representants de la CUP al congrés no em decebran, i diran tot allò que vull sentir de representants independentistes d'esquerres.

    ResponElimina