"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 1 de novembre del 2019

Acampada a Plaça Universitat: orgull de jovent.

Joves acampats a Plaça Universitat contra la sentència de condemna als presos polítics i pel dret a l'autodeterminació.



























Des del dimecres, centenars de joves estan acampant a l'entorn de la Plaça Universitat de Barcelona com a mostra de protesta contra la sentència condemnatòria als líders polítics i socials catalans, i pel dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya. En aquests tres dies, s'hi han instal·lat més de 400 tendes, i s'ha organitzat tot un moviment de solidaritat i col·laboració ciutadana amb els protestants (repartiment de menjar i begudes, mobiliari, mantes, bateries...), en la seva majoria joves estudiants.

L'acció recorda molt a les acampades espontànies del moviment 15M, o moviment dels indignats, que l'any 2011 van portar milers de persones a diverses places i carrers de l'estat espanyol protestant per la situació de crisi que es vivia aleshores. Tanmateix, sembla que aquest cop els mitjans no estan tan interessats a mostrar-nos imatges de la protesta, i a penes veiem notícies o reportatges on ens mostrin i donin veu als acampats.

Veurem com evoluciona l'acampada i si les autoritats respecten el dret de protesta, i no acaba com van acabar les acampades del 15M, fent-los fora per la força.

4 comentaris:

  1. Per si no apareix als mitjans he anat 2 vegades en persona a veure l'acampada.
    Avui a la tarda he assistit a l'assemblea oberta. Certament, tal com dius, recorda molt el 15 M. També vaig assistir a algunes assemblees dels acampats a la plaça Catalunya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha de ser molt emocionant veure aquestes ganes de lluitar per la llibertat de tot aquest jovent. Som i serem!!

      Elimina
  2. Doncs he tingut una visualització de que la cosa acabarà com l'altre cop, fent-los fora per part dels mossos, si cal a garrotades i amb detencions. Però tranquil, no serà fins després de les eleccions... Espero equivocar-me.

    ResponElimina