"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 15 de setembre del 2019

Els Minyons a la Plaça del Pou d'Altafulla.

Pilar de 6 davant del monument al pilar de vuit a la plaça del Pou d'Altafulla (Foto: Minyons)

Ahir els Minyons vam tornar a actuar a Altafulla després que l'any anterior haguéssim de fer-ho sota cobert, al pavelló municipal d'esports, a causa de la pluja. Enguany ho vam poder fer a la plaça del Pou, una plaça de gran tradició castellera on s'hi han viscut grans gestes des de fa dos segles, i on hi llueix un dels monuments castellers més populars, el pilar de 8 amb folre i manilles, inaugurat fa 30 anys.

Curiosament, els Minyons vam ser-hi el novembre del 1989 a l'acte inaugural del monument, fent-hi un pilaret de 4. No vam tornar a Altafulla fins al cap de dos anys, al segon aniversari de la inauguració realitzant castells de set (4de7 n, 3de7, 4de7p, Pde5). I des d'aleshores, no ens havien tornat a convidar a Altafulla fins l'any passat amb motiu de la Festa Major petita, que en diuen.

Ahir no vam poder tornar a repetir el castell de 9 com l'any passat, però vam completar una bona actuació amb castells de la gamma alta de 8 (3d8p, 5d8, 2d8f i pd6). Tant de bo puguem pujar tots aquests castells un pis ben aviat.

4 comentaris:

  1. Un poble molt bonic Altafulla, segur que us ho heu passat bé fent castells.

    ResponElimina
  2. Prou Xavier. Llàstima que no érem tots els que ens hagués agradat ser per poder-hi fer un castell de 9, però un altre vegada serà...

    ResponElimina
  3. És una plaça molt xula per fer castells. Ens hi han convidat alguna vegada també, però fa molts anys. Jo estiuejava a Torredembarrra, ben a propet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet hi ha certa rivalitat castellera entre torrencs i altafullencs.

      Elimina