"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 24 de març del 2020

Wuhan, 76 dies de confinament.

Foto: Diari Público.


























Les autoritats xineses han anunciat avui que aixecaran l'ordre de confinament de la població de Wuhan, origen i epicentre del Covid-19, després de 76 dies de confinament, el proper 8 d'abril. 76 dies! 11 setmanes! 2 mesos i mig!! No cal ser molt espavilats, o experts en la matèria, per imaginar-nos què ens espera als catalans, veient l'expansió que està tenint el virus a casa nostra. Buf... una cosa és confinar-te un parell de setmanetes, tres... Ara bé, dos mesos o més... Bé, què hi farem... Ens en sortirem!!

6 comentaris:

  1. I els xinesos probablement estaven fent les coses millor del que les estem fent nosaltres, així que espera't...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur. Només cal veure com de disciplinada ha estat la comunitat xinesa que viu a Catalunya. Van tancar els negocis els primers, i això que per a ells la feina és mitja vida...

      Elimina
    2. És que aquí han triat l'estat policial i l'autoritarisme enlloc de la informació clara, la corresponsabilitat i la previsió. Ens tracten com si fóssim nens petits. Per contra, no han tancat Madrid quan eren a temps de fer-ho i han permès que el virus s'escampés arreu. A més, permeten que molta gent segueixi treballant i el transport públic segueixi funcionant.

      No té sentit ser tant autoritari quan després l'administració no fa bé la seva part. O potser és culpa nostre, que no estem preparats per assumir la responsabilitat personal i col·lectiva i si no ens amenacen amb moltes no complim la nostra part... Quan s'acabi això hi hauríem de donar una volta.

      Elimina
    3. No crec que siguin gaires els imprudents que surten a passejar. Més aviat els treballadors i gent que va a comprar. Però es pot evitar que vagi tanta gent a treballar? La veritat, no ho sé. Segurament hi ha sectors no estratègics que podrien parar, però molts altres no.

      Ara, potser s'hauria d'haver fet el confinament una miqueta abans, i a Madrid sobretot. Allà la van cagar molt i han escampat el virus arreu.

      Elimina