"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 20 de maig del 2020

El "temazo" del dimecres. Todos tus muertos - "Hijo nuestro".


El passat dilluns es van complir 125 anys del naixement del general nicaragüenc Augusto Cesar Sandino, que va combatre l'exèrcit imperialista ianqui a la seva Nicaragua natal.

L'any 1994, la banda argentina de rock, reggae, ragga, etc., Todos tus Muertos publicava l'àlbum "Dale Aborigen" on incloïa aquesta cançó dedicada a l'heroi nicaragüenc. Sé que els TTM continuen actius i que van ser per casa nostra fa tres o quatre anys. Espero que tornin aviat perquè era d'aquelles bandes que vaig seguir amb devoció a la dècada dels 90. Un dels seus líders, Fidel Nadal, va col·laborar amb Manu Chao en la gravació del darrer disc de Mano Negra, "Casa Babylon", de l'any 1994.

2 comentaris:

  1. Als anys 60 del segle passat la cançó "Guantanamera" va ser interpretada per grups de pop de dubtosa categoria per treure'n rèdit comercial. Com (més o menys, cito de memòria) va dir en Xesco Boix, que la interpretava amb l'esperit en que va ser creada: algunes cançons es poden malmetre quan tenen massa èxit.
    Per com la interpreta, en part, aquest conjunt és amb la idea anti-imperialista original.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment Xavier. Els argentins TTM es caracteritzen per fer cançons de fort component crític antiimperialista, antiracista, i a favor dels drets dels pobles indígenes.

      Elimina