"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 29 de maig del 2020

La lluita ens dona el que el poder ens pren! Minnesota s'alça contra el racisme policial.


Fa un parell de dies un poli blanc de Minnesota va assassinar un afroamericà, George Floyd, asfixiant-lo per pressió del seu genoll al coll de la víctima. Malgrat l'home l'insistia en les dificultats per respirar, el molt fill de puta no va deixar de pressionar fins que el pobre home va deixar de respirar. Encara em pregunto com no va sortir cap ciutadà amb una mica d'humanitat i li va fotre amb un bat de beisbol o una bona puntada al cap de l'agent racista.

Les reaccions arreu dels EEUU no s'han fet esperar, i milers de persones han sortit a protestar i han causat aldarulls a diferents ciutats. Ahir van cremar la comissaria de policia del policia assassí, i la cosa va en augment. Que menys! Tan de bo la revolta sigui encara més violenta, i que la por arribi als que manen i permeten que milers d'afroamericans continuïn perdent la vida a mans de policies blancs racistes i energúmens, o en presons on la majoria dels presos acostumen a ser de tot menys blancs.

Tan de bo els catalans tinguéssim una mica més de sang i no ens deixéssim trepitjar com ho porten fent els darrers 300 anys. 



4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Aquí creuem un contenidor i ja ens titllen de terroristes, i ens condemnen a presó.

      Elimina
  2. Ho sento, però no puc estar d'acord amb declaracions que diguin 'que la revolta sigui encara més violenta'. Entenc què vols dir, però no crec en la llei del talió. A favor de la protesta, de la contundència i del que sigui, però amb la violència només aconsegueixes que l'altre tregui la seva veritable força, i tant aquí com allà, és molta la que poden treure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xexu, jo sóc més afí a les teories de Malcom X, que a les de Luther King. Em sap greu, però al final te n'adones que no hi ha un altre camí contra la violència dels estats. Ni allà ni enlloc.

      Elimina