"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 7 de setembre del 2020

Un curs ple d'incògnites i de neguits.

 

Us seré sincer, a una setmana de començar el nou curs, puc afirmar que es tracta de l'inici de curs menys motivant de la meva vida professional com a mestre. Les circumstàncies en que tornem a l'escola, en plena pandèmia de la Covid19, i les estrictes normes de seguretat per tal d'evitar contagis (distanciament, mascareta, higiene constant, grups bombolla, pèrdua d'especialistes i reducció de les matèries artístiques i de moviment), fan preveure un curs ple d'incomoditats, temors, i manca de tot allò positiu i necessari que requereix l'educació de les criatures: contacte per establir vincles afectius, joc/treball cooperatiu, relació entre criatures diverses, expressió/gestió de les emocions (amb una mascara que tapa mitja cara això serà molt més complicat), manipulació/experimentació amb múltiples objectes, aprendre a compartir, fer activitats fora l'escola, colònies, etc.

En fi, creuem els dits perquè tot vagi bé i puguem iniciar i acabar el curs amb normalitat, i confiem que aviat tot torni a la "normalitat". Tampoc és que la normalitat que teníem m'agradés massa, però és que amb la Covid encara m'agrada menys.

4 comentaris:

  1. No siguis tou, no els vegis com a nens, mira’ls com el que son, enviats de Satanàs portadors de virus mortals

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vist així, ja m'he animat una mica. Gràcies pels teus consells savis!

      Elimina
  2. Segur que amb mestres i professors, com tu, que ho ets vocacional, el curs (si no ho impedeixen forces pandèmiques) serà un èxit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Farem el millor que podrem en aquestes circumstàncies tan difícils i desagradables.

      Elimina