"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 7 de novembre del 2020

Me la sua.

 












Portem un mes esmorzant, dinant, berenant i sopant eleccions nord-americanes. Afortunamdament, avui dia tenim moltes plataformes televisives més enllà dels canals habituals, i sempre pots refugiar-te en les pel·lícules o en un munt de sèries molt interessants i entretingudes (com ara Narcos, una sèrie sobre narcotraficants que reflexa fidelment les relacions entre política i crim organitzat).

Em sap greu que la televisió pública catalana dediqui tants minuts, diners i esforços, per informar-nos de les eleccions nord-americanes, i en canvi no ens informi del que passa, per exemple, als veïns de la Catalunya nord, o a Armènia, o al Kurdistan. Nord-americanisme per la vena. 

De fet, a mi me la sua qui guanyi les eleccions dels EEUU. M'és indiferent ja que sé que la meva vida no canviarà perquè hi hagi un president republicà o un de demòcrata. De fet, em penso que ni la vida dels nord-americans canviarà gaire. Pura façana, i pur màrqueting. No hi ha res més semblant a un president nord-americà republicà que un president nord-americà demòcrata.

4 comentaris:

  1. A mi aquest Biden no em fa ni fred ni calor, però reconec que si se'n va el trump, quan més lluny millor, anirà millor que si es queda.
    Del que dius del servilisme de la nostra tv pública al yankeesme, tens tota la raó.

    ResponElimina
  2. És la mateixa estratègia que utilitza el regne d'Espanya. Crees la figura d'un paio odiós i ultra com l'Abascal perquè acabi guanyant un altre paio igualment ultra i fastigós, però una mica menys, com Casado o Sánchez. De primer de Ciències Polítiques...

    ResponElimina
  3. Els que en saben diuen que sí que ens afecta qui mana allà, perquè després molts d'aquí copien les maneres i la forma de fer política. Jo no en sé prou per dir-te si és veritat o no. Però que realment a mi m'era una mica igual també, és ben cert. Celebro que Trump ja no hi sigui, tot i saber que Biden no serà gaire millor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poden canviar les formes, però el fons no canvia mai. Masses interessos econòmics per canviar el sistema.
      Obama semblava simpàtic i progressista i va provocar un bon grapat de guerres arreu en el seu mandat. I no va acabar amb les desigualtats socials dels EEUU.

      Elimina