"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 12 de novembre del 2020

Narcos i Narcos Mexico, dues sèries brutals.

 












Em sembla que ja vaig parlar de la sèrie Narcos fa un temps enrere. Tanmateix, tot just fa un parell de dies vaig acabar de veure la segona temporada de la seqüela Narcos Mexico, que narra el naixement i l'expansió dels cartels de la droga en aquest estat centre-americà a través de la història dels seus protagonistes principals. Si bé el negoci de la coca va desenvolupar-se a Colòmbia, els mexicans van ser socis necessaris dels primers per poder entrar la droga al gran mercat dels EEUU, i van anar guanyant en poder pel fet de fer la feina més important i complicada, el transport de la droga cap a un dels països majors consumidors del món.

A la sèrie s'explica la destacada figura del narcotraficant Miguel Félix Gallardo, el "jefe de jefes" que va aconseguir unir els diferents clans en una federació, fins que els interessos particulars de cada clan, i les ganes de fer caure aquell que manava per sobre de tots, van facilitar la detenció d'aquest, i la dissolució de la federació. I aleshores, la cruenta guerra entre càrtels pel poder.

Frisant perquè arribi la tercera temporada.

4 comentaris:

  1. Amb el "Com si fos ahir" ja omplo el temps que puc dedicar a les sèries.

    ResponElimina
  2. No és una sèrie que m'atregui gaire, tothom en parla bé, però no l'he mirat. Això sí, juraria que la tercera temporada ja fa temps que està feta. Ara parlaven de fer-ne una altra, si no m'equivoco.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha la tercera de Narcos a seques. De Narcos Mexico he llegit que ja està en marxa el projecte.

      Elimina