"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 17 de desembre del 2020

Barça: motius d'esperança.

 












Ahir el Barça va jugar a camp propi contra la Reial Societat en partit ajornat de principi de temporada per la disputa de la Copa del Rei entre el club de Donosti i el seu etern rival de Bilbao. El resultat ajustat (2-1) serveix el Barça per continuar escalant a la classificació general i situar-se a 6 punts dels tres equips capdavanters (Madrid, Atlético i Reial Societat).

Més enllà del positiu resultat, ahir vaig recuperar en bona mesura l'esperança en aquest equip, que havia trontollat en les darreres jornades. Hi ha diversos factors que em van reconciliar amb l'equip de Ronald Koeman més enllà de la victòria: l'aposta decidida de Koeman pels joves (Araujo, Mingueza, Dest, Pedri, Alenyà, Trincao...) que estan demostrant que poden tenir un lloc a l'equip; la implicació i la intensitat dels onze jugadors en la tasca defensiva i en la pressió al rival; la mobilitat dels jugadors i la velocitat de circulació de la pilota, clau per generar espais i crear ocasions de perill a la porteria rival;  la recuperació de nivell de jugadors que han estat peces clau en el passat, com Busquests o Alba; l'estat de gràcia d'altres jugadors com Pedri, De Jong, o Ter Stegen (aquest sempre està d'excel·lent)...

A veure el proper partit de dissabte contra el València si són capaços de mantenir el nivell de la primera part d'ahir contra la Reial Societat. Seria molt esperançador de cara el futur immediat.

4 comentaris:

  1. És un equip en construcció, però individualment ja té uns quants jugadors que despunten. Tot i que tingui un catxé més alt, jo comptaria De Jong entre els joves, que ho és, tot i que actua com un veterà i és indiscutible per Koeman. També Pedri, que és insultantment jove i ens fa pensar en altres jugadors molt enyorats de la passada dècada. Però si un jugador m'està sorprenent darrerament és Mingueza. Com a central, sempre està en el punt de mira, perquè si comet una errada es nota molt. Però per caràcter, per actitud i per rendiment sembla que porti tota la vida jugant al primer equip. Si li donen l'oportunitat, penso que podem tenir central solvent per anys... tot i que no hi compto. Sembla que la tria és més aviat Araujo, que tampoc ho fa gens malament, tot sigui dit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per a mi, De Jong hauria de ser peça central en el nou projecte blaugrana. Potser és qüestió d'adaptació, però jo tinc moltes esperances dipositades en aquest jugador. A l'Ajax era el líder tot i la seva joventut, i al Barça ja li he vist fer coses increïbles. Tant de bo tingui continuïtat...
      I a mi Mingueza també m'ha sorprès agradablement per la seva sang freda i capacitat d'estar sempre a lloc. Al meu entendre, ell i Araujo han de ser els centrals del futur. Tots dos tenen tan sols 21 anys i tenen ADN culer. Piqué està gran, i Lenglet és força irregular. Em sembla que Koeman ho té clar...
      I, efectivament, Pedri recorda molt a Iniesta, per la seva capacitat de controlar, conduir, i driblar rivals. Tant de bo arribi al nivell del manxec.

      Elimina
  2. Has anomenat molts jugadors... I el Messi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Messi va estar millor que en altres partits, i va córrer més que en els últims partits. Tanmateix, amb Messi les comparacions amb el Messi de fa uns anys sempre seran odioses, i inevitables. Hi ha dies que tinc la sensació que fa més nosa que servei, i altres que penso que continua sent el millor jugador del món i que encara pot jugar alguns anys més al màxim nivell. Serà dura, i difícil, la seva sortida.

      Elimina