"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 22 de juny del 2021

Tanquem la barraca. Canalla, a gaudir de l'estiu.

 
















Doncs un altre curs que arriba a la fi (per a la canalla en aquest cas). Un curs marcat per la Covid, per les restriccions i les mesures de protecció (mascareta, temperatura diària, distància, higiene constant, grups bombolla, PCRs, confinaments...). Mesures que amb els pas dels mesos, i la millora global, s'han anat suavitzant si no oblidant. Tanmateix, no podem oblidar les angoixes inicials, les fredes aules a l'hivern, els casos greus de Covid entre docents i/o familiars d'aquests, les prohibicions (sovint difícils de comprendre per a la canalla), els claustres i reunions telemàtiques, les formacions online, la manca d'abraçades i carantoines, etc., etc.

Personalment, per a mi ha estat un curs de clars i foscos. Per la banda positiva, he viscut molt bé fent, tant sols, mitja jornada. He pogut gaudir de temps lliure i els darrers mesos, fins i tot, he pogut viatjar i visitar indrets amb molt poca gent. Vaig anar a Venècia a l'octubre, i al Moianès pel nadal. A Gran Canària al maig, i a Bolonya ara al juny. I he fet rutes diverses arreu de Catalunya (Delta de l'Ebre, Terra Alta, Baix Camp, Ribera d'Ebre, Ripollès, Berguedà...). Ah, i Andorra el passat cap de setmana.

A nivell professional, no puc estar massa satisfet. Enguany he fet classes de castellà i anglès, a un grup de 1r, un de 3r i un de 5è, i què voleu que us digui. Ni fu ni fa. Això de treballar dins de l'aula no m'acaba de fer el pes. Prefereixo, sens dubte, el pati, o el gimnàs, i l'Educació Física. A veure si l'any vinent tinc més sort i torno a la meva especialitat. No porto gens bé el paper de policia, i jutge, que ha d'obligar a aprendre coses que alguns no volen aprendre, i aquest any, amb algun grup, m'he sentit un poli dolent amenaçant amb multes i càstigs. I en alguns casos portant-los a la pràctica.

6 comentaris:

  1. Bones vacances i a veure si l'any que ve tot es normaliza.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant de bo Xavier. L'escola de la Covid és encara pitjor que la que sempre hem conegut...

      Elimina
  2. Un altre curs i unes altres experiències que ja veig que no han deixat bon record, almenys per a tu. Segurament hi haurà més d'un alumne que t'enyorarà, encara que no t'ho creguis.
    No te veig de poli dolent. 😉

    Bon vespre, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre em faig aquesta reflexió interna sa lluna. Alguns alumnes tindran un bon record de mi com a mestre en el futur. És un dels consols que em queden quan acaba el curs.

      Elimina
  3. Si has fet totes aquestes coses mentre durava el curs, ara que tindràs vacances, què tens pensat??

    ResponElimina