"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 21 de setembre del 2021

Erupció del volcà "Cumbre Vieja" de La Palma.

Aquesta setmana ha començat amb les impactants imatges als mitjans i a les xarxes socials de l'erupció del volcà Cumbre Vieja, a l'illa de La Palma, a les Illes Canàries. El volcà que havia estat inactiu més de 50 anys, va començar a donar els primers avisos el dia 11 de setembre segons els geòlegs i sismògrafs, i finalment ha acabat esclatant i llençant lava, fum i gasos. De moment ja s'ha endut unes desenes de cases amb l'allau de lava acumulada, tot i que molt probablement la xifra total de damnificats serà molt més elevada ja que tot just acaba de començar a expulsar lava i segons diuen els experts pot estar vàries setmanes actiu. Dramàtic i impactant alhora.

4 comentaris:

  1. Ho sabem des de sempre: les forces de la naturalesa són imparables. Els aiguats, els terratrèmols, els huracans, el foc incontrolat, els tsunamis, les calorades, les glaçades...
    Amb l'erupció d'aquest volcà en tenim una prova més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament Xavier. La naturalesa té fenòmens que ni l'ésser huma ha pogut controlar. I no sé fins a quin punt la terra reacciona als estralls que hi provoquem els humans.

      Elimina
  2. Estem en les seves mans, poc podem fer contra la natura, així de petits som.

    Bona nit, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De vegades no en som conscients. Afortunadament, avui dia podem fer pronòstics d'alguns fets naturals gràcies a l'avanç de la ciència.

      Elimina