"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 18 de setembre del 2021

(Sembla que) ara sí, tornen els castells!

 

3d6 dels Castellers d'Esplugues "Cargolins" amb motiu de la seva Festa Major.














Els Castellers d'Esplugues van fer ahir el primer castell des de l'inici de la pandèmia de la Covid amb motiu de la Festa Major de la ciutat baixllobregatina, després que el Procicat anunciés el nou protocol de mesures per a l'activitat castellera i es passes de grups de 25 a 160 persones. Així doncs, aquest 3d6 és el primer castell més enllà dels pilars de 4 que s'havien vist fins ara. Una molt bona notícia per al món casteller que podra reemprendre l'activitat d'una manera molt semblant a com ho feia abans de la pandèmia, tot i que amb les diferents mesures de protecció. 

Amb aquest nou protocol encara no es podran portar a plaça, ni assajar, els castells més grans amb grans pinyes, folres i manilles, però segurament començarem a veure els primers castells de 7 i, fins i tot, 8 pisos ben aviat.

Ja tocava!! Endavant castellers!

8 comentaris:

  1. No vaig veure el castell però ahir vaig ser a la Festa Major d'Esplugues.
    El comptador casteller torna a estar a zero. Benvinguts de nou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que no te'n perds ni una. Els Minyons hi hem fet castells uns quants anys a Esplugues per la Festa Major.

      Elimina
  2. Comencem amb una petita normalitat.
    Endavant!

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
  3. Penso que a Minyons ja és hora que algú agafi el toro per les banyes i digui el què toca: que per la Diada farem castells, potser petits, però en farem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert. De moment sembla que arrenquem assajos. Però estaria bé marcar objectius perquè la gent sàpiga a què va.

      Elimina
    2. Bé, rectifico -o felicito als dirigents de la Colla-: ahir, després de l'assaig ja van dir que hi haurà Diada, amb actuació de vigília inclosa... I la primera actuació podria ser el dia 3 d'octubre a Terrassa, i hi ha més actuacions previstes, com la de Caldes el dia 12, o Girona. Ara falta que es posin al dia a nivell de comunicació, que aquestes informacions segur que ajudaran a fer que la gent torni -ahir érem uns 70, amb prou feines-.

      Ara bé, els castells estan molt rovellats, especialment per la banda del pom de dalt -tenia l'esperança que l'assaig amb grups de 25 hagués estat més productiu amb la canalla-. Ahir feia una mica de por veure creuar els nens, em sembla que només vam fer aletes a castells de 5, tot i que hi va haver algunes proves de tronc i pinya prou satisfactòries, donada la situació. Espero que la cosa millori ràpidament, que els nens evolucionen ràpid.

      Elimina
    3. No em preocupa tant l'evolució de la canalla com el retorn de la pinya. He vist colles estrenant enxanetes o aixecadors després d'uns pocs assaigs. Ara bé, per assajar bé cal ser molta gent i això costarà. Potser la motivació augmenti quan la gent sàpiga que assaja amb algun objectiu a curt termini, i les actuacions són clau.

      Elimina