"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 6 de novembre del 2021

Torna Xavi.

 












Aquesta passada matinada el Barça ha fet oficial el fitxatge del terrassenc Xavi com a nou entrenador del Barça, després d'uns dies de negociacions i estira-i-arronses amb els dirigents del seu antic club, l'Al-Sadd qatarí.

Xavi torna al club de la seva vida sis anys després de la seva retirada (els darrers dos i mig fent d'entrenador del mateix club, Al-Sadd, on es va retirar com a jugador), i ho fa en un moment força complicat, enmig d'una crisi de joc i de resultats, i amb una plantilla que ha perdut qualitat amb la retirada dels grans mites dels darrers anys (Messi, Iniesta, Puyol, el propi Xavi...).

No ho tindrà gens fàcil per recuperar la il·lusió dels culers que ens vam acostumar als títols i a un joc espectacular els darrers 15 anys i que tenim poca paciència i poca memòria. En tot cas, si hi havia alguna persona que pogués despertar una mica d'il·lusió entre la culerada, pel fet de conèixer el club, i haver mamat l'estil de joc ofensiu tota la seva vida, aquest era Xavi. Tant de bo la sort l'acompanyi i tornem a gaudir amb el futbol de l'equip.

6 comentaris:

  1. Té molta feina a fer, però tenint el suport dels culers, els resultats seran més bons... o així ho esperem.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
  2. El suport dels culers es basa en els bons resultats. Si no arribem, malauradament, se li acabarà el suport aviat. Som així els culers...

    ResponElimina
  3. Posat's a demanar: Copa, Lliga i Champions.

    ResponElimina
  4. Exactament, la primera cosa que canvia és l'estat d'ànim, ara l'entrenador és el principal alicient perquè esperem molt d'ell. Esperem, ni més ni menys, un nou Guardiola. I això és molt difícil, però Xavi ja ha passat per aquí. Damunt del terreny de joc va demostrar que era millor que el seu predecessor. Veurem si a la banqueta també. Si ho és, ens esperen grans dies de glòria. Però realment ho tindrà difícil amb la plantilla actual, que a més està la meitat lessionada, i amb l'estat dels comptes del club. També li desitjo molta sort. Li caldrà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment, no sé si caldria parlar del Barça de Guardiola, o del Barça de Messi i cia (Xavi, Puyol, Iniesta, Villa...)

      Elimina