|
Entrant de diferents boles (formatge amb espècies, sanfaina, bolets...)
|
Aquests dies d'estada a Sofia i Plovdiv, he pogut tastar alguns menjars i beures de la zona, una de les activitats que més m'agraden dels meus viatges. El cert és que Bulgària és un bon lloc per a gurmets. Potser el fet de ser cruïlla de cultures i tradicions culinàries el fan tan ric gastronòmicament parlant.
També m'ha agradat comprovar que també cuiden molt el que beuen, i cada cop tenen més força els vins autòctons, boníssim el vi negre, i tenen molta cultura cervesera també amb cervesa local i cervesa d'importació, sobretot txeca i alemanya. Tampoc era difícil troba la nostra Estrella Damm.
El cafè també el fan amb màquina i sempre és bo, i com que tenen una important comunitat turca, no es difícil trobar locals on facin te i on venguin pastisseria típica àrab.
En definitiva, un país per menjar-se'l i beure-se'l.
|
Espècie d'hamburguesa de carn de pollastre i porc farcida amb formatge.
|
|
Boles de formatge especiades i pa grec.
|
|
A Bulgària també es poden menjar bones pizzes.
|
|
Al local que hi ha sota la mesquita de Plovdiv, tot tipus de tes i pastisseria àrab.
|
|
Porc al forn amb ceba, pastanaga...
|
|
Les sopes també les fan ben bones.
|
|
Baklava, un plat tradicional amb trossos de diferents carns esofades amb arròs i llegum.
|
|
Què dir de la ràkia... Dolça, anisada, boníssima.
|
|
Un país on gaudir de les moltes cerveses.
|
I tornaràs a casa com si no haguessis marxat per Nadal, amb un parell de quilos de més. Tot té una molt bona pinta.😉
ResponEliminaBon dia, Risto.
Donncs molt em temo que sí... però ja tindré temps pel davant per tornar a cremar-los. ;-)
EliminaBon profit i salut!
ResponEliminaIgualment! Merci Xavier.
Elimina