"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 19 d’agost del 2022

8. Pursat - Cambodja.


La següent parada en la ruta cambodjana ens ha portat a Pursat, la ciutat més petita on pararem, a unes cinc hores en bus des de Phnom Penh. Aquí hi farem un parell de nits, sobretot per anar a visitar el poble flotant de Kampong Luong, a la llera sud de l'enorme llac de Tonle Sap, que ocupa un bon tros de la zona central del país.

Aquest poble està compost, principalment, per gent d'origen vietnamita, i tenen la seva vida organitzada al voltant del llac, amb la majoria dels serveis de qualsevol poble (tendes, mecànics, escola, etc.), amb la diferència que les construccions s'aguanten damunt de l'aigua.

Una altra cosa que ens ha encantat, a banda del piscinot de l'hotel, és el mercat de la ciutat, on evidentment, la majoria dels locals van a fer la compra damunt la moto. I el temple del centre del poble també és digne de veure quan els monjos és reuneixen per fer algun ritual dels seus.



Fotos de boda a l'hotel on ens allotjàvem.


Escola del poblat flotant de Kampong Luong.









4 comentaris:

  1. Respostes
    1. En aquest país es veuen pocs cotxes, i la gent se les empesca amb les motos de mil maneres. És el vehicle familiar més usual.

      Elimina
  2. El temple amb els monjos, una passada.
    La higiene al mercat no deu estar assegurada, oi?

    Bon dia, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment era una imatge i un moment molt potent.
      I dels mercats... macos per veure, però no gaire per comprar segons què...

      Elimina