"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 21 de novembre del 2022

L'Alba Jurado, l'"enxaneta bala".

 

La temporada 2022 serà recordada com la primera temporada completa post-pandèmia, i tot i l'escepticisme inicial d'alguns, s'han tornat a veure castells dels més grossos a moltes places. Fins i tot un castell inèdit que no s'havia vist mai, el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals, que van carregar els Castellers de Vilafranca per Tot Sants. És a dir, que no només s'han recuperat la majoria dels castells fets en el passat, sinó que s'ha pogut fer una nova passa endavant amb l'estrena d'una estructura inèdita. Qui ho havia de dir!

En aquest procés de recuperació, els Minyons hem anat força més lents que la resta de colles "grans", exceptuant la Jove de TGN que també ha estat lluny dels seus millors registres. Verds, Vella i Joves han sovintejat la gamma extra, especialment els primers, mentre els Minyons hem hagut d'esperar a la darrera actuació de l'any, la Diada d'ahir diumenge a la Plaça Vella de Terrassa, per estrenar el primer gamma extra, el 2d9fm. 

Si bé la temporada es pot qualificar de força decebedora i molt allunyada del potencial real de la colla, hi ha alguns aspectes positius a destacar, com l'estrena d'alguns castellers en posicions clau del tronc dels castells com ara els segons tapats, o la qualitat de l'enxaneta, l'Alba Jurado. Quina velocitat d'execució al 2d9fm! Brutal!

2 comentaris:

  1. Quanta força i compenetració!.

    Bon vespre, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'això es tracta en els castells. Molta força, molt equilibri, molt valor, i molta compenetració! Ah, i molt seny!!

      Elimina