"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 2 de desembre del 2023

30 anys de la mort de Pablo Escobar.

 


Tal dia com avui del 1993 era abatut, a mans d'un grup de paramilitars, Pablo Emilio Escobar Gaviria "el patró", cap del càrtel de Medellin, responsable de milers de morts a conseqüència de la guerra que va declarar contra l'estat colombià, càrtels rivals, grups de paramilitars, i tothom que es poses a la seva contra. Tants enemics tenia que es va convertir en l'home més buscat del món, i malgrat el nombrós exèrcit de col·laboradors i sicaris que el defensaven, i una elaborada estratègia per amagar-se i escapolir-se contínuament dels que el perseguien, va acabar sent localitzat gràcies a la tecnologia de seguiment de les (continues) comunicacions telefòniques amb els seus familiars.

6 comentaris:

  1. Respostes
    1. Diria que el seu principal sicari, John Jairo Velasques, va morir de malaltia no fa gaire... Costa de creure, però és així.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Si l'haguessis sentit cantar (en viu i en directe), segur que hauries aplaudit.

      Elimina
  3. La fotografia impacta molt.
    Cadascú cull el que sembra. No sé on anirem a parar amb tanta maldat...

    Bona dia, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, tenia molts números d'acabar malament, després de tots els assassinats que es van cometre en el seu nom. A mi també em costa d'entendre com pot haver-hi gent amb aquest nivell de maldat.

      Elimina