"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 6 de desembre del 2023

El temassu del dimecres. The Pogues - "Fiesta".

 

El passat dijous 30 de novembre moria a Dublin Shane MacGowan, qui va ser fundador i líder del grup punk-folk irlandès The Pogues (1982-1991) fins que va ser expulsat pels altres membres de la banda degut al seu mal comportament a causa de l'addicció a les drogues i l'alcohol. El 1992 va formar un nou grup sota el nom de Shane MacGowan and The Popes, que va durar fins al 2005. Tanmateix, a partir del 2001 el cantant va tornar a col·laborar amb The Pogues en diferents gires, i ja de forma permanent l'any 2005, fent algunes gires fins a finals de la darrera dècada.

El tema Fiesta és un dels més populars de la banda i milers de vegades punxat en mil i un saraus. El tema era inclòs a l'àlbum "If I Should Fall from Grace with God" de l'any 1988, any en què van visitar Barcelona per gravar el vídeoclip, aprofitant una actuació a la sala Zeleste (actual Razzmatazz).

4 comentaris:

  1. Si això és el que pensen de la nostra festa fora de les nostres contrades, en saben poc i és molt trist.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa que el videoclip és de l'any 1988, i aleshores poc o gens transcendien altres mostres culturals que no fossin les que la televisió espanyola distribuïa.

      Elimina
  2. De la mateixa manera que jo no sabia que existís aquest grup ni aquesta cançó, ells també eren uns ignorants de la realitat de Barcelona. Hi ha molts móns.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, l'any 1988 aquest grup irlandès encara no en sabia gaire, o gens, de la nació catalana i les nostres tradicions. Sé que el Shane MacGowan va ser tota la vida un convençut i orgullós irlandès.

      Elimina