"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 28 d’abril del 2024

Petits genis dels escacs.

 

Aquestes darreres setmanes estic fent un curs de formació d'escacs, telemàtic, per implementar aquest joc a les escoles. El mestre del curs és un jove jugador d'escacs del club Peona i Peó, radicat als Lluïsos de Gràcia, Ferran Cervelló, que va arribar a ser campió d'Espanya sub-16 amb aquest club.

Arrel del curs ha tornat a incrementar-se el meu interès i curiositat per aquest joc, i vaig topar-me per casualitat amb la notícia de la víctòria d'un infant de tant sols 10 anys, l'argentí Faustino Oro, davant del campió del món i rei absolut dels escacs la darrera dècada, Magnus Carlsen, en una partida tipus Blitz, o súper ràpida (1 minut per banda).

És habitual que un gran mestre com Carlsen perdi alguna partida de tant en tant, i més si es tracta de partides ràpides que en juga moltes i no té la mateixa capacitat de concentració. Tanmateix, no deixa de sorprendre que un nen de tant sols 10 anys sigui capaç de derrotar tot un gran mestre. No sé on pot arribar aquest tal Faustino en el món dels escacs. Encara és d'hora per fer pronòstics. Però el que és clar és que ha de ser un nen amb unes facultats i un talent fora del comú. A veure si d'aquí a 10 o 15 anys el veiem competir en els grans campionats escaquístics del món.

2 comentaris:

  1. No hi he jugat mai, tot i que sempre m'ha cridat l'atenció.
    El nen (si no se despista molt) pot ser un crac.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre s'està a temps d'aprendre'n Sa Lluna!! Amb el mòbil pots aprendre'ns amb algunes aplicacions i pàgines web. Te'n recomano dues: lichess.com i chess.com. Salut.

      Elimina