"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 8 de juliol del 2024

Melaka (Malaysia).

 

Masjid Selat

El dimecres al vespre sortia de l'aeroport de BCN direcció Singapur via Estambul. Vaig arribar a destí 17 hores després, que eren les 18:00 h. locals. Em va sorprendre l'organització i les excel·lents infraestructures del país. En poc menys d'una hora, enllaçant tres trens arribava al hostel que havia reservat.

L'endemà vaig fer un voltet per la ciutat-estat (ja us en parlaré més endavant de Singapur) abans d'agafar un autobús cap a Malacca, o Melaka (Malaysia), on em trobo  hores d'ara.

Es tracta d'una ciutat de la costa oest de Malaysia de prop de mig milió d'habitants. Important port des d'on es controla l'estret de Malacca, per la qual cosa diversos imperis han volgut controlar l'enclavament històricament: portuguesos, holandesos, anglesos, japonesos...

Actualment Malacca és una ciutat barreja de cultures i tradicions. La majoria de la població són malais, tot i que destaca la presència de xinesos i indis. 

Turísticament, no és que Malacca destaqui per res especial més enllà dels vestigis arquitectònics de les diferents nacions que van ocupar-la. És una ciutat força tranquil·la, amb un canal que la travessa pel centre històric i que està atapeït de comerços i restaurants a banda i banda, i també hi ha uns quants temples interessants de les diverses religions que es professen aquí.


Església de Sant Francesc Xavier.


Església de Sant Paul.

Antiga Porta d'A Famosa.

Museu Palau del Sultan.

Platja de Keblamg.




Ambient al mercat nocturn de Jonker Street.


Masjid al-Azim







1 comentari:

  1. A mi m'agrada més la part antiga.
    Boniques fotos i bon viatge!

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina