"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 17 de març del 2011

Un nou retorn.


Si tu l'estires fort per aquí
i prohibeixen TV3 al País Valencià,
segur que torna, torna, torna,
i el podrem veure per allà.

Aquesta setmana s'ha anunciat el retorn als escenaris d'una altre mite de la música en català. Si fa uns dies eren els Sopa de Cabra qui anunciaven el seu retorn amb un macro-concert al Palau Sant Jordi al mes de setembre, ara es el torn de Lluís Llach, que reapareixerà en un únic concert a València, el proper dissabte 16 d'abril, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional del País Valencià, i com a acte de rebuig i protesta pel tancament de les emisions de TV3 al País Valencià.

És una llàstima que al País Valencià no puguin veure TV3, però és una sort que aquest fet hagi donat l'oportunitat de tornar a veure i escoltar al gran Llach dalt de l'escenari. Recordo un concert del mateix Llach a València amb motiu de la Diada del País Valencià de farà ja uns deu anys, a la plaça de "toros", acompanyat d'una orquestra i d'un magnífic cor de veus, que em va impressionar força. Aquell dia els organitzadors van estar a punt de suspendre l'acte per una amenaça de bomba a la plaça de "toros", però finalment van decidir continuar endavant i, per sort, l'amenaça va quedar en simple ensurt.

Diuen que enguany s'espera una assistència d'unes 60.000 persones a la manifestació i al concert final. A mi m'agradaria ser-hi i faré el possible per anar-hi. Cada dia m'agraden més les cançons del Llach i crec que pot ser una oportunitat única per tornar-lo a escoltar en directe, reviure el passat, protestar pel present, i lluitar per un futur millor. Esperem que tot es desenvolupi amb normalitat i que no tinguem notícies dels grups més reaccionaris, blaveros i fatxes de València. Per tant, no s'espera la presència als actes del Camps, la Rita Barberà, ni cap de la seva camarilla.

Us deixo amb una perla del Llach. Una de tantes. Aquest serà el "temazo" de la setmana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada