"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 30 de maig del 2011

El primer de nou.


Ahir els Minyons vam actuar a Vilafranca del Penedès juntament amb els anfitrions Xicots de Vilafranca i els Castellers de la Vila de Gràcia. L'actuació ens va servir per estrenar-nos amb els castells de nou pisos, ja que vam descarregar el primer 3d9f de la temporada, a banda del 2d8f amb que vam obrir plaça i el 4d8 de tercera ronda. De cloenda vam tornar a repetir el pd6, i ja en van cinc, així que esperem alçar-lo un pis aviat.

La bona notícia de l'estrena dels castells de nou, ho és per partida doble en aquest cas, ja que als motius de celebració del primer castell de nou pisos de l'any s'hi han de sumar les grans expectatives que tenim amb aquesta estructura de cara a la Festa Major de la nostra ciutat. Potser si tot anés bé d'aquí a Festa Major ens podriem plantar amb quatre o cinc 3d9f descarregats, i amb serioses opcions per plantejar-nos el monstre dels monstres, el monumental 3d10fm. Només recordar que l'any que vam estrenar aquest castell ja ens el vam plantejar per la Festa Major, així que no veig la possibilitat gens desgavellada.

Hem de tenir en compte que la Festa Major és una de les nostres principals exhibicions de l'any. Que actuem a casa i tenim a la majoria de la nostra gent. Que podem tenir més gent als assaigs i fer crida als terrassencs perquè ens donin suport... Vaja, no pensar en aquesta possibilitat a dia d'avui em semblaria d'una ceguesa flagrant.

Per altra banda, ahir vaig trobar a faltar entre el públic al nou "català de l'any" David Miret, cap de colla dels Castellers de Vilafranca. Hi havia més d'un casteller d'aquesta colla que va aprofitar la inactivitat dels verds per veure castells al seu poble relaxadament. Però al premiat en representació del món casteller no el vaig veure per enlloc. Una llàstima. Hagués estat tot un detall que ens hagués honrat amb la seva presència. Espero que si l'any vinent el Falcato, el Negre, o el Nani, guanyen aquest reconeixement, actuïn amb la grandesa que se li suposa a un "català de l'any" i vagin a fer acte de presència, com a mínim, a totes les exhibicions castelleres que es facin a la seva ciutat... Segur que si haguéssim sapigut com ens ignora, no l'haguessim votat tan masivament com ho vam fer, igual que la gran majoria de castellers de la resta de colles. Oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada