"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 16 de maig del 2011

I el poble sobirà ha dit...


Després de prop d'un mes de votacions en l'enquesta per conèixer què votaríeu els lectors (o observadors) d'aquest blog en les properes eleccions municipals, i amb 23 vots emesos, el guanyador ha estat... ERC+Rcat amb el 65% dels vots (15 vots en total), seguit de la CUP i CIU compartint el segon lloc amb el 17% dels vots cadascun. Ni socialistes, ni els de Solidaritat s'han endut cap vot. Cal dir també, que a l'enquesta em vaig deixar als d'Iniciativa (involuntàriament) i als del PP (voluntàriament), i tota la resta de partits participants no sé ben bé perquè. Suposo que per no fer una llista massa extensa.

Sembla clar que dels resultats d'aquesta enquesta no se'n poden fer extrapolacions de cap tipus. Les conclusions i opinions vàries que jo en faig, són diverses:

- si es poguessin extrapolar els resultats de la meva enquesta als resultats finals de les eleccions del proper diumenge, Catalunya es podria plantejar la proclamació d'Independència uns quants anys abans del desitjat per la gran majoria dels que heu votat en aquesta enquesta.

- Veig que el tema electoral la porta bastant fluixa en general, ja que el nombre de votants en aquesta enquesta ha estat significativament menor que en l'anterior dedicada a les preferències de colla convidada a la Festa Major de Terrassa (46), i fins i tot menor que la primera enquesta referida als possibles castells a estrenar enguany pels Minyons (26).

- La gran majoria dels lectors d'aquest blog es mostren partidaris d'opcions independentistes, si més no els que voten. Me n'alegro!

- L'enquesta pot haver estat manipulada vilment. De fet, en un parell de dies es va passar dels 10 vots totals als 22... sospitós, per dir-ho d'alguna manera.

- És una llàstima que els partits independentistes de Terrassa no hagin pogut posar-se d'acord per anar plegats a aquests comicis. La unió fa la força, i segur que hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens separen. Sembla clar que la divisió farà perdre, com a mínim, un regidor independentista a l'ajuntament.

- Espero que la divisió al centre-dreta nacionalista espanyol, afecti de la mateixa manera als principals enemics de la causa catalana d'esquerres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada