"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 23 d’agost del 2011

Bali - Kuala Lumpur - Istambul - Barcelona - Terrassa

Tot el que comenca s'acaba algun dia, i la nostra estada pel sudest asiatic te les hores comptades. Ara mateix escric des de Kuala Lumpur (15 h.), i d'aqui a nou hores se suposa que estare volant cap a Turquia on el nostre vol fa escala, abans d'arribar a Barcelona (ja sabeu, el tipic inconvenient de no tenir un aeroport autogestionat i dependre dels que manen a Madrid, que evidentment, prefereixen que tothom passi per la capital del regne abans que per terres catalanes...).

La nostra estada d'una setmana a Bali ha estat forca profitosa i he descobert unes quantes coses interesants dels Balinesos (Indonesis de religio hinduista en la seva majoria) i d'aquesta illa. Una setmana es poc temps per arribar a comprendre del tot la cultura i tradicions balineses, i descobrir els multiples racons interessants que ofereix aquesta terra, pero deunido el que hem arribat a veure i viure en aquests pocs dies. Ens ha facilitat la tasca la moto amb la que ens hem desplacat per tot arreu, ja que d'altre manera hagues estat forca dificil moure'ns per l'illa i arribar a segons quins indrets.

La veritat es que Bali no destaca en cap aspecte en particular en comparacio amb altres llocs. No te els temples mes impressionants, ni les platges mes boniques, ni els camps d'arros mes extensos, ni els mercats mes vistosos, pero te una mica de tot aixo concentrat en uns pocs quilometres quadrats. Conduir per algunes carreteres d'aquest lloc es convertia per moments en una autentica delica pels sentits, tot i que tambe es podia convertir en un autentic suplici quan la cosa es col.lapsava, que era forca habitual sobretot en les zones mes turistiques.

Pel que fa als balinesos, la impressio general tot i l'escas grau d'aprofundiment en aquesta societat, es que son gent simpatica, tranquila i alegre. Esta clar que molts veuen en el turista una possibilitat molt interessant de fer negoci, pero personalment, acostumo a calar aquest tipus de gent enseguida. En canvi, n'hi ha molts d'altres, la majoria, que sempre estan disposats a ajudar-te si estas perdut, o a saludar-te simplement. Amb alguns treballadors d'hotel he pogut tenir algunes converses (mes aviat interrogatoris) molt interessants, on m'han posat al corrent de les seves tradicions, valors, normes...

Fa prop de deu anys, es van produir una serie d'atemptats molt virulents a Kuta, un dels punts neuralgics del turisme de platja i festa a Bali, on van morir molts estrangers (australians majoritariament). Suposadament van ser grups islamistes radicals, que no acaben d'acceptar que una part d'Indonesia no profesi la religio de la resta de l'imperi, i que a sobre, s'ompli de turistes llibertins que van alla a exhibir els seus cossos mig nussos, i a emborratxar-se bebent cervesa i d'altres begudes alcoholiques. Crec que els balinesos profesen el mateix rebuig envers els musulmans, que aquests cap a ells. Suposo que pel govern Indonesi, recuperar el control i el poder a Bali no es tema prioritari, ja que deu ser una font d'ingressos pel pais, i a part, el pais genera prous ingressos gracies a la gran quantitat de recursos naturals que s'hi acumulen. Diuen que actualment Indonesia es el pais que creix a un ritme mes elevat de l'Asia. Amb uns percentatges de creixement al voltant del 10%. Poca broma!




2 comentaris:

  1. Risto!! Som la Marta i l'Albert, els damnificats de Turkish. Ens n'alegrem molt que us hagi anat tant bé el viatge. Ens volíem posar en contacte amb vosaltres abans però ens ha estat impossible i ho fem ara per via d'urgència (tot i que el mitjà no sigui l'idoni però potser sí el més eficaç, que en aquests moments, és el que importa).
    El cas és que els de Turkish van tornar a perdre els nostres bitllets com al viatge d'anada (igual que a 10 persones més, aquest cop). Si quan aneu a treure el boarding pass els de Malaysia no us el donen per aquest problema, passeu d'anar a oficines i de trucar als de Turkish (que no tenen counter a KL). Aneu directament als mostradors E19 o F19 de Malasia i de molt bon rollo intenteu convencer la persona que hi hagi responsable que efectivament teniu el bitllet comprat i que us posin en llista d'espera pel vol. Va ser l'única manera que ens va permetre volar el dia previst en el nostre cas.
    Molta i molta sort. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Ei companys!

    Doncs quina casualitat! Resulta que a nosaltres els de Turkish Airlines tampoc ens havien reservat plaça al vol de Kuala Lumpur - Istambul, i a sobre no duiem cap document acreditatiu de la nostra reserva. Afortunadament, el paio del mostrador que ens ha atès s'ha enrotllat força i ens ho han acabat resolent amb un canvi de plans, ja que hem hagut d'anar cap a Amsterdam i d'allà a BCN. A sobre hem guanyat més de 4 hores de viatge, ja que hem sortit una mica abans i no hem hagut d'esperar gaire per fer la connexió a Amsterdam, en un vol de KLM. Que es vagin preparant aquests de Turkish per la reclamació que els penso fer...

    Si us assabenteu de la millor manera d'atacar l'assumpte, feu-nos-ho saber, ok? Teniu el meu correu electrònic o el de la Maria, oi? I si no els teniu m'escriviu al blog amb el vostre correu i us responc en privat.

    Per cert, que a banda dels maldecaps amb els de Turkish, m'ho he passat molt bé pel sudest asiàtic!

    ResponElimina