"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 10 de novembre del 2011

Racisme i xenofòbia a Catalunya.



Ahir, en el partit de la copa del rei Hospitalet-Barça, disputat a l'estadi de l'Hospitalet, un grup de simpatitzants/militants de PxC van oferir un xou de caire xenòfob i racista (més aviat classista en diria jo) a mitjans de la segona part, que afortunadament no van recollir les càmeres de TV3 que oferien el partit en directe. Els que ens miràvem el partit vam saber de l'acció dels ultres pels xiulets i "fuera's" (suposo que la majoria dels espectadors eren espanyols) del públic assistent, i pel comentari dels locutors.

És curiós observar que els qui més es queixen dels nouvinguts estrangers (de fora d'España segons ells) són precisament els que pitjor s'han integrat en la societat catalana. Gent amb sensibilitat zero per tot el que soni a català, encara que hagin nascut a Catalunya.

És curiós comprovar quant odi els generen els immigrants que venen a buscar-se la vida entre nosaltres, però com idolatren a aquells que venen a fer-se rics, també de l'estranger. Ningú d'ells s'atreviria a insultar a Messi, a Keyta, o a Ibrahim Affelay, però sí al pobre veí marroquí o senegalès que malviu amb quatre duros.

I segur que tots aquests que es queixen tant quan veuen les dones musulmanes tapades de cap a peus, i ho troben discriminatori i denigrant, són els primers que apallissen a les seves dones quan volen dinar i no hi ha el plat a taula, o apallissen als fills per no ser obedients (com el malalt del Josep Anglada).

En aquests energumens es podria fixar Al Qaida i no en els pobres innocents que no han fet res...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada