"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 23 de desembre del 2011

La grossa de Nadal.


Ahir els catalans vam tornar a fer el ridícul després de regalar més de 400 milions d'euros a aquells que porten més de tres-cents anys robant-nos i exprimint-nos econòmicament. Els 759 milions d'euros que ens deu l'Estat de la disposició adicional tercera, semblen ara poca cosa després de comprovar amb quina facilitat ens gastem els diners els catalans. Coi, i després han de retallar un 20% de la paga de Nadal als funcionaris per estalviar quatre duros, o cobrar un taxa als turistes per acabar recaptant 100 míseres milions d'euros, o el copagament sanitari que reportarà tres quarts del mateix...

Vaja, que potser que els catalans ens ho fem mirar això de deixar-nos els calers en l'enganyifa aquesta de la "grossa" de Nadal, o com a mínim, si els hem d'acabar gastant igualment, fem-ho en les loteries de l'Administració pública catalana: el Trio, la 3/49 (existeix encara?), el Rasca-Rasca, o el Quinto (un joc molt tradicional). 

Malauradament, hi ha molts col·lectius i entitats que sobreviuen, en part, gràcies al que recapten amb les participacions de la grossa de Nadal, i els suposa una font d'ingressos imprescindible per la seva subsistència. Caldria inventar, doncs, una grossa de Nadal a la catalana, o bé fer participacions per sortejar paneres o viatges, o qualsevol cosa que no sigui regalar els diners a l'estat espanyol.

Animo a les autoritats polítiques del nostre país a crear la "Grossa Catalana". Ja que els catalans tenen el vici del joc a la sang, com a mínim, que es deixin els seus diners per la causa catalana que bona falta ens fa, i de pas deixarem de veure les imatges típiques d'uns embogits manyos celebrant la seva fortuna amb "Sidra el Gaiteiro" i "tercios" de Mahou, i potser passarem a contemplar com els veïns solsonencs ho celebren amb cava, ratafia, mitjanes Estrella o Moritz, i carquinyolis de Caldes de Montbui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada