"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 3 de març del 2012

Les contradiccions del sistema.



En els darrers dies hem pogut seguir als mitjans de comunicació la polèmica oberta pels casos "Eurovegas" i "Rasquera". Per una banda, la possible arribada d'un parc temàtic de l'oci (vici) a Barcelona que podria donar feina a més de 150.000 persones (diuen uns, altres ho neguen), i per altra, la cessió de terrenys de conreu al poble de Rasquera (Tarragona) per a plantar-hi marihuana per a un col·lectiu de fumadors barcelonins.

És curiós comprovar com alguns dels principals defensors de l'idoneïtat i la necessitat d'acollir el principal centre del joc i el vici d'Europa, siguin els primers a criticar el negoci de l'herba a Rasquera. Tot i que a alguns no els importaria haver-se de saltar algunes lleis autonòmiques o estatals per tal d'acollir amb els braços oberts a les màfies de tot el món, a aquests mateixos els sembla detestable i summament perjudicial permetre que uns quants pagesos de Tarragona puguin viure millor gràcies al hobby (que no el negoci) d'un bon grapat de barcelonins.

O sigui, que a alguns no els importa si l'Eurovegas comporta més ludopaties, més explotació sexual, més explotació laboral, més turisme de farra i borratxera, més criminalitat, més merda en definitiva, però no poden permetre que uns quants fumetes de Barcelona donin feina a un bon grapat de pagesos per satisfer les seves necessitats personals que no afecten a ningú més que a ells mateixos. On anirem a parar? Plantar l'herba del dimoni de manera legal!!! Això no es pot "permitir" (com diria el bo de Núñez)!!!

En què quedem? Cal incentivar l'ocupació o no? On posem els límits de lo ètic i lo immoral? En tot aquest tema hi ha molt d'hipocresia i de manipulació. Quan als governants els interessa convèncer a la ciutadania de la idoneïtat o els beneficis d'alguna cosa, s'encarreguen de posar en marxa la maquinària propagandística (mitjans de comunicació, economistes afins, entesos en la matèria, comentaristes que saben de tot, etc.), i quan els interessa convèncer del contrari fan el mateix, però donant la pitjor visió possible de l'assumpte.

Personalment, estic a favor de la plantació de marihuana, i en contra de l'Eurovegas. És molt pitjor la ludopatia, l'explotació sexual, l'explotació laboral, etc., que fumar-se un porro d'herba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada