"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 18 de juny del 2012

Els de l'Imcet se superen: el programa de la Festa Major de Terrassa d'enguany és pitjor encara que el de l'any passat.


Enguany per la Festa Major de la meva ciutat, Terrassa, es pot produir un curiós efecte que té molt a veure amb la programació d'espectacles i l'oferta musical de les festes. És més que probable que aquest any Terrassa es buidi més que altres anys durant les jornades de la Festa Major degut  a que molts joves imitaran als seus familiars més grans i marxaran de la ciutat aquells dies. No ho faran per evitar els sorolls i les molèsties típiques d'aquestes dates, sinó per l'escàs interès que desperten la majoria de grups musicals convidats, i pels horaris tan restrictius que haurien de patir. És molt probable que es dirigeixin a altres ciutats o pobles on la festa és realment festa i on puguin gaudir de bones propostes musicals i de festa garantida fins a una hora raonable.

Només cal fer una ullada al programa que ja s'ha començat a distribuir entre els ciutadans, per comprovar això que comento: els principals grups que actuaran enguany a la Festa Major són Sidonie, Antònia Font, Falete i Els Catarres. Vaja, no crec que enguany ens visitin gaires persones d'altres viles atretes pels artistes convidats.

I pel que fa als horaris, és possible que Terrassa s'estigui convertint en la ciutat més restrictiva dels Països Catalans pel que fa als horaris d'acabament de la festa al carrer, sobretot al centre de la ciutat. Serà difícil veure a algú ballant al centre neuràlgic de la ciutat (Plaça Vella) més enllà de les 2:00 de la matinada de cap de les jornades de festa. I si esperen que el jovent vagi a ballar amb La Principal de la Bisbal...

La veritat, no conec a l'il·luminat de l'Imcet (Institut Municipal de Cultura i Esports) que ha dissenyat la programació i ha contractat als grups musicals, però n'hi ha per demanar-li la dimissió immediata i que es dediqui a una altra cosa. S'entén que calgui retallar despeses en aquests temps de crisi, però entre això i que no hi hagi ni un puto grup que t'animi a sortir de casa...

Per poder comparar una miqueta amb altres ciutats i pobles de Catalunya que també pateixen la crisi i a ben segur han hagut de retallar despeses en les seves festes majors, us dono alguns exemples dels grups que tocaran en altres indrets a les respectives festes majors. Com podreu comprovar, no es tracta de ciutats de les dimensions demogràfiques ni de la recaptació tributària de Terrassa, però tot i així, s'ho "curren" cent vegades millor:

- Valls: Amics de les Arts, Brams, Gertrudis, Pirats Sound Sistema, Boicot, Strombers...

- Reus: Reincidentes, Gertrudis, Txarango, Eina, Potato, Albert Pla, Marea, Orquestra Girasol...

- Sant Cugat: Strombers, Txarango, Se Atormenta una Vecina, Kayo Malayo, Kòdul...

- Palamós: Orquesta Di-Versiones, The Kluba, Eina, Sabor de Gràcia...

4 comentaris:

  1. M'alegra de saber que les propostes musicals de Sant Cugat et semblen atraients. És la primera vegada que he participat en la comissió de festes i he de dir que decidir qui toca no és feina fàcil.

    ResponElimina
  2. Molt bones Roger!

    Segur que no es fàcil posar a tothom d'acord en quins són els grups idonis (tothom té les seves preferències), però aquí a Terrassa qui s'encarrega del tema musical potser va a veure molts concerts, però de festes majors no deu haver viscut gaires...

    Collons, a mi m'agrada quasi tot tipus de música i puc anar a veure un concert heavy, rock, hip hop, o de música electrònica, però per festa major m'agrada ballar amb els clàssics de sempre i les orquestres de tota la vida, m'agrada la rumba, l'ska, la patxanga... música per fer ballar, en fi.

    Quasi que prefereixo el model rubinenc amb les orquestres a la zona de l'Escardívol fins altes hores de la matinada. Com a mínim tenen la festa assegurada fins tard, no com a Terrassa, que hi ha un fotimer de grups, però de festa ben poca.

    Apa, salut i bona festa major!

    Risto

    ResponElimina
  3. Caram, Valls, quin cartell. A Rubí, els Celtas Cortos!

    ResponElimina
  4. Sí, sí, i l'Orquestra Montgrins, Els Amics de les Arts, Orquestra Girasol, Orquestra La Moda, Orquestra De Noche, Els Catarres...

    Orquestres de festa major ens falten a Terrassa. I no fins les 2:00, sinó fins les 6:00 com a Rubí!

    Bona Festa Major Marta!

    ResponElimina