"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 14 de setembre del 2012

Algunos hombres buenos.


El seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, va fer ahir unes declaracions al programa esportiu lider de la radio espanyola, "El larguero" de la cadena SER, on afirmava que els catalans podíem aspirar a la independència, ja que tots els pobles del món tenen dret a decidir lliurement el seu futur. Sense estridències, però sense que li tremolés la veu, aquest senyor va ser capaç de reconèixer una cosa tan de calaix com aquesta, malgrat la gran majoria dels espanyols no pensin com ell, malauradament.

No vaig seguir el programa, i per tant no sé quina va ser la resposta que devia donar-li el presentador del mateix, Jose Ramón de la Morena (que tampoc destaca pels seus comentaris respectuosos i moderats), però estic convençut que més d'un i d'una oients van quedar una mica boca-badats amb les declaracions del tècnic salmantí. No és gaire habitual sentir comentaris com aquest provinents de les espanyes, i és per aquest motiu que les paraules de Vicente del Bosque tenen especial valor en aquests moments en que només se senten crítiques i comentaris encesos després que més d'un  milió i mig de catalans sortissin el passat dimarts al carrer a reivindicar la independència de Catalunya.

Ja fa temps que molts catalans esperàvem declaracions públiques de personalitats espanyoles amb cert pedigrí com les que ara ha fet el senyor Del Bosque. On són els polítics d'esquerres d'Ejpañia? I els intel·lectuals d'esquerres? I els artistes progressistes i respectuosos amb els drets dels pobles? Al final, veient com s'amagaven tots aquests (si és que algun dia han existit), hom acabava fent certa la dita aquella de que el més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres.

Llàstima que a Ejpañia no hi hagi més Del Bosques i menys Alfonsos, Salvas Ballestas, Sánchez Dragós, Monagos, i gentussa per l'estil. Potser és cert allò de que cada terra té el que es mereix...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada