"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 12 de setembre del 2012

El "temazo" del dimecres. Inadaptats - "Canviarem la història"



Ahir el poble català va sortir, massivament i cívica, al carrer a reclamar als nostres governants polítics que facin una passa endavant cap a l'alliberament del nostre país, i vam enviar un missatge molt contundent als polítics espanyols, i a la resta dels ciutadans del món (espanyols inclosos) del què som i del què volem ser.

Ahir ningú reclamava el pacte fiscal, ni el respecte a la llengua, ni més autonomia, no. El que va sortir a reclamar la gent era, curt i ras, la independència. No volem pactar res més amb l'estat espanyol. Ja ens coneixem, i ja sabem com ens estimen. Després de més de trenta anys intentant encaixar amb calçador la nació catalana dins de l'estat espanyol, s'ha demostrat que aquest encaix porta Catalunya a l'empobriment i la dissolució paulatina. Així que ja no calen més pactes ni negociacions. Cal guanyar la independència i deixar de dependre de Madrid.

No sé si ahir érem un milió i mig, un milió, o cinc-cents mil, però el que és evident, és que una multitud de catalans van anar a Barcelona des de tots els indrets de Catalunya, propers o allunyats de la capital, per cridar ben fort que ja n'hi ha prou. Que n'estem farts del sotmetiment a Espanya, de l'espoli continuat, i de les constants agressions a la nostra llengua i cultura.

Avui, alguns polítics espanyols han començat a reconèixer, amb la boca petita, que alguna cosa malament ha fet Espanya perquè els catalans tinguem tanta pressa i interès a ser independents. M'hagués agradat sentir declaracions d'aquest tipus quan es produïen les agressions i les crítiques a Catalunya. Sabem que no ens estimen, més enllà dels diners que ens puguin treure, i no els podem estimar d'aquesta manera. Potser quan siguem lliures, i veïns, aconseguirem entendre'ns millor, sense servituds ni servilismes, ni opressors i oprimits.

Mentrestant, continuarem cridant, lluitant i reivindicant la independència. Com cantaven els Inadaptats "Canviarem la història", tard o d'hora!

Visca Catalunya lliure!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada