"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 4 de desembre del 2012

Ca-Wert-nícoles!!!

Foto dedicada al ministre Wert, gran amant del futbol. Del Madrid, per descomptat.


El misnistre d'Educació de l'estat que ens oprimeix i maltracta, el cavernícola, reaccionari, ultraconservador i ultrafatxa Jose Ignacio Wert, s'ha tret una nova llei d'educació de la màniga, la Lomce (Ley Organica de Mejora de la Calidad Educativa), que degrada a la llengua catalana a uns nivells similars a etapes predemocràtiques. Sembla que amb aquesta llei, l'estat comença a donar forma a l'avís del propi ministre, que en una sessió parlamentària va deixar anar que la seva intenció era la d'"espanyolitzar" els alumnes catalans. 

I això ho vol fer per la via ràpida, carregant-se l'immersió lingüística que es ve portant a terme amb èxit notable al nostre país en els darrers trenta anys, imposant més hores de castellà, i relegant al català al nivell d'una quarta llengua, per darrera de l'anglès i d'una tercera llengua. Amb la nova llei, ja no serà obligatori que els alumnes catalans demostrin els seu grau de coneixement, i de competència, de la llengua catalana per obtenir la titulació. I a més, la nova llei vol garantir que tots els colonialistes espanyols que ho desitgin puguin portar als seus fills a escoles privades en la llengua de l'imperi, amb despeses pagades. Amb els impostos de tots els catalans, evidentment. Com que saben que a la pública no els donaran aquest plaer, confien que hi haurà privades que estaran encantades de rebre a tota aquesta espanyolada (per ideologia o per interès econòmic).

La veritat és que al ritme que anem d'atacs contra Catalunya, la independència arribarà més aviat del que ens pensàvem. Entre atacs a la llengua, a les finances, a la política catalana, a l'esport, a la cultura, als símbols, etc., etc., els catalans ens anem carregant de raons per desitjar cada dia més marxar d'aquesta pobra, trista, i bruta Espanya.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada